En del af hjemmearbejdet på det igangværende MBSR-forløb i Århus er en daglig kropsscanning. Herigennem trænes et øget kropsnærvær, et ikke-vurderende nærvær. Vi mennesker har det med at sammenligne os selv med andre, og heri ligger en evindelig vurdering.
Invitationen i mindfulness praksis er netop at tage fri fra dette, at slippe præstationerne og de vurderinger som følger med. I kropsscanningen er invitationen at træne et nærvær med sin krop uden at vurdere, men bare mærke.
Hvornår var sidste gang du tog kontakt til dine fødder? Eller hvad med dine knæhaser? Og bare mærkede hvordan disse dele af kroppen føles indefra?

📷: Pia Enghild

 


Jeanette LykkegårdJeanette Lykkegård
Ph.d. studerende i Antropologi med særlig interesse for, hvordan mennesker omkring i verden håndterer eksistentielle spørgsmål omkring livet og at leve det, døden og hvad der kommer efter. Udover at lære nye perspektiver på verden igennem mit fag, nyder jeg bl.a. duften af jord, lyden af latter, synet af en solopgang og de andre stunder, hvor jeg føler mig helt og aldeles i live.


 

 

Share Button

Comments

comments

Kontakt

Individuelle konsultationer:

Rørbækvej 10
8766 Nørre Snede

Kurser i Århus:

Yrsavej 34
Åbyhøj
8230 Århus

Kurser i København:

Sattva Yoga
Vermlandsgade 75
2300 København S

Retreat ved Vesterhavet:

Østerløkke
Løkkevej 40, Trans
7620 Lemvig