Hvor tit oplever vi til fulde den mad vi tilbereder og spiser? Tomatens glatte overflade og bløde saftige indre, dens syrlige og søde smag der prikker let på tungen. Kernerne omgivet af glat tomatkød. Eller hvad med citronens nubrede overflade mod hænderne, når vi skærer en skive? Og har du lagt tungen mod det syrlige kød? Det er som om tungens smagsløg trækker sig let sammen i en blanding af fryd og skræk. Eller hvad med en kogt kartoffel, helt enkel og alligevel fuld af smag, behagelig og blød mod følesansen. Denne uge er et nyt MBSR-forløb startet i Århus. En del af hjemmearbejdet denne uge er at nyde bare ét (eller enddog få minutter af et) måltid med fuldt nærvær.

📷: Mikkel Strandbygaard

 


Jeanette LykkegårdJeanette Lykkegård
Ph.d. studerende i Antropologi med særlig interesse for, hvordan mennesker omkring i verden håndterer eksistentielle spørgsmål omkring livet og at leve det, døden og hvad der kommer efter. Udover at lære nye perspektiver på verden igennem mit fag, nyder jeg bl.a. duften af jord, lyden af latter, synet af en solopgang og de andre stunder, hvor jeg føler mig helt og aldeles i live.


 

 

Share Button

Comments

comments

Kontakt

Individuelle konsultationer:

Rørbækvej 10
8766 Nørre Snede

Kurser i Århus:

Yrsavej 34
Åbyhøj
8230 Århus

Kurser i København:

Sattva Yoga
Vermlandsgade 75
2300 København S

Retreat ved Vesterhavet:

Østerløkke
Løkkevej 40, Trans
7620 Lemvig