Vildrævens Minestrone
Jeg må begynde med to ord om hvorfor jeg kalder denne ret ’Vildrævens minestrone.’ Jeg har aldrig mødt en tam ræv – mig bekendt er det ikke lykkedes på nogen…
Læs mereOne-pot Jambalaya
På et af vores teamretreat diskede Lasse Dümke op med gryderetten jambalaya – inspireret af madbloggen Vanløse Blues – til aftensmad. Siden er retten blevet en signaturret i Øster Løkkes…
Læs mereKRISHNAS MAJSSUPPE
For hundrede år siden, dengang Hanneli og jeg var studerende på Århus Arkitektskole, fandtes der en vegetarisk Krishna restaurant i Mejlgade. Den lå lige mellem Toldboden, hvor Hanneli havde sin…
Læs mereVEGANSK OG GLUTENFRI MORGENGRØD
Flere af jer der har været med os på Øster Løkke har efterspurgt opskriften på vores glutenfrie morgengrød. Så her får i den. Denne opskrift kan mætte to personers morgenmaver…
Læs mereRABARBER CHUTNEY
Rabarberchutney er et tilbehør der kan løfte en varm ret ind i en perfekt balance mellem det sure, det søde og den smagfulde dybde. Ordet chutney kommer fra hindi, chaṭnī,…
Læs mereANDALUSISK GAZPACHO
Gazpacho kom muligvis til den iberiske halvø med romerne. Men spanierne har i den grad taget denne kølige suppe til deres varme hjerter. Jeg kan umuligt servere den uden at…
Læs mereCREMET SVAMPESUPPE
I retreatkøkkenet på Øster Løkke serverer jeg tit denne klassiske svampesuppe. Kombinationen af svampenes dybde, hvidvinens syrlighed og mascarponens fylde giver suppen dens balancerede smagshelhed. Opskriften er inspireret af Jamie…
Læs mereJYSK-INDISK LINSESUPPE
Måske kan man kalde dette en cross-over ret – inspireret af den klassiske indiske linsesuppe, kreativt modificeret af det blide vestjyske temperament. 😉 Det overraskende element i denne suppe er…
Læs mereJEANETTES ÆRTESUPPE MED INGEFÆR OG KOKOSMÆLK
På Kontemplations teamweekender kokkererer vi på skift for hinanden. For at prøve at højne kvaliteten af vores retreatkøkken, for at lære af vores fejltagelser – og fordi det er en…
Læs mereSORTBØNNE TORTILLAS
Denne ret med sorte bønner er enkel at tilberede, men har en dyb, fyldig og samtidig frisk smag. Jeg serverer den med tortillas, mexicanske majspandekager, som man fint kan lave…
Læs mereHjemmelavet hyldebærsaft
Efteråret er årstiden for varm hyldebærsaft. I denne opskrift har jeg ladet mig inspirere af de traditionelle opskrifter, men halveret sukkermængden og i stedet kogt hyldebærrene ind med æbler. Det…
Læs mereLASAGNE MED GRILLEDE GRØNSAGER
Jeg erklærer hermed min kærlighed til lasagne. Jeg elsker den ret fordi den, rigtig tilberedt, kan spises og nydes som en helhed samtidig med at man i hver bid og…
Læs mereRistet Salturt
Sommeren er højsæson for spiselige vilde vækster, og lige nu er et godt tidspunkt at bringe salturten ind i køkkenet. Salturten (Salicornia europaea) er en étårig urt i amarantfamilien. Stænglerne…
Læs mereVisuel kontemplation #Detroit
I visuel kontemplation har vi fokus på billedmediets nærvær. Et eller flere billeder kan være understøttet af, eller i dialog med, en kort tekst. Bidragyder denne gang er Mikkel Strandbygaard…
Læs mere