Vildrævens Minestrone

Suppe med ske og frisk timian

Jeg må begynde med to ord om hvorfor jeg kalder denne ret ’Vildrævens minestrone.’ Jeg har aldrig mødt en tam ræv – mig bekendt er det ikke lykkedes på nogen…

Læs mere

One-pot Jambalaya

Jambalaya

På et af vores teamretreat diskede Lasse Dümke op med gryderetten jambalaya – inspireret af madbloggen Vanløse Blues – til aftensmad. Siden er retten blevet en signaturret i Øster Løkkes…

Læs mere

KRISHNAS MAJSSUPPE

Mikkels meksikanske majssuppe

For hundrede år siden, dengang Hanneli og jeg var studerende på Århus Arkitektskole, fandtes der en vegetarisk Krishna restaurant i Mejlgade. Den lå lige mellem Toldboden, hvor Hanneli havde sin…

Læs mere

VEGANSK OG GLUTENFRI MORGENGRØD

Mikkels morgengrød

Flere af jer der har været med os på Øster Løkke har efterspurgt opskriften på vores glutenfrie morgengrød. Så her får i den. Denne opskrift kan mætte to personers morgenmaver…

Læs mere

RABARBER CHUTNEY

RABARBER CHUTNEY

Rabarberchutney er et tilbehør der kan løfte en varm ret ind i en perfekt balance mellem det sure, det søde og den smagfulde dybde. Ordet chutney kommer fra hindi, chaṭnī,…

Læs mere

ANDALUSISK GAZPACHO

Andalusisk Gazpacho kold sommersuppe

Gazpacho kom muligvis til den iberiske halvø med romerne. Men spanierne har i den grad taget denne kølige suppe til deres varme hjerter. Jeg kan umuligt servere den uden at…

Læs mere

CREMET SVAMPESUPPE

I retreatkøkkenet på Øster Løkke serverer jeg tit denne klassiske svampesuppe. Kombinationen af svampenes dybde, hvidvinens syrlighed og mascarponens fylde giver suppen dens balancerede smagshelhed. Opskriften er inspireret af Jamie…

Læs mere

JYSK-INDISK LINSESUPPE

Måske kan man kalde dette en cross-over ret – inspireret af den klassiske indiske linsesuppe, kreativt modificeret af det blide vestjyske temperament. 😉 Det overraskende element i denne suppe er…

Læs mere

SORTBØNNE TORTILLAS

Denne ret med sorte bønner er enkel at tilberede, men har en dyb, fyldig og samtidig frisk smag. Jeg serverer den med tortillas, mexicanske majspandekager, som man fint kan lave…

Læs mere

Hjemmelavet hyldebærsaft

Efteråret er årstiden for varm hyldebærsaft. I denne opskrift har jeg ladet mig inspirere af de traditionelle opskrifter, men halveret sukkermængden og i stedet kogt hyldebærrene ind med æbler. Det…

Læs mere

LASAGNE MED GRILLEDE GRØNSAGER

Jeg erklærer hermed min kærlighed til lasagne. Jeg elsker den ret fordi den, rigtig tilberedt, kan spises og nydes som en helhed samtidig med at man i hver bid og…

Læs mere

Ristet Salturt

Sommeren er højsæson for spiselige vilde vækster, og lige nu er et godt tidspunkt at bringe salturten ind i køkkenet. Salturten (Salicornia europaea) er en étårig urt i amarantfamilien. Stænglerne…

Læs mere

Visuel kontemplation #Detroit

I visuel kontemplation har vi fokus på billedmediets nærvær. Et eller flere billeder kan være understøttet af, eller i dialog med, en kort tekst. Bidragyder denne gang er Mikkel Strandbygaard…

Læs mere