ADVENT, NYTÅRSRETREAT OG ÅRSSKIFTET – EN KONTEMPLATIV TILGANG

af Hanneli Ågotsdatter | | 26. november 2022

Martin Guldberg og Jeanette Lykkegård

Kære venner og bekendte af Kontemplation

Hvis I har det som jeg, er december, som vi er på vej ind i, en stemningsmåned: Der er noget som nærmer sig sin afslutning, ting som afrundes, et ydre mørke der fordybes.
Og der er en opbygning mod julen med dens materialitet på godt og ondt, med dens kollektive og private hjertelighed og med dens dybere billede af at det højere, det spirituelle, kan tage form i os mennesker i hverdagen. Dens løfte om at der kan være lys forude.

Om netop det handler, kan jeg røbe, noget jeg glæder mig til, en adventskalender som Peter og Christoffer Emil Bruun har produceret for Danmarks Radio, og som går i luften nu på søndag og derefter hver adventssøndag.
Jeg har hørt et par bidder, og véd derfor at den rummer både julens mørke og lyse sider. Dens musik, dens mennesker og dens spiritualitet.
I vil kunne følge vores omtale af kalenderen på Kontemplations BLOG og på vores sociale medier hvor Peter vil skrive noget behind the scenes om produktionen.

Noget andet jeg glæder mig til, er vores NYTÅRSRETREAT. Det er første gang siden corona meldte sin ankomst at vi er i stand til at gennemføre det live. På Øster Løkke, omkranset af Vesterhavets og viddernes barskhed og samtidigt gådefulde blidhed.
Dette retreat, som for os er noget særligt også ved det tidspunkt det ligger, rummer foruden både stilhed og fejring altid forskellige kreative måder at se både tilbage og frem på.

For jer som ønsker støtte til praksis – og til at være en del af et praksisfællesskab – ved årsskiftet på jeres hjemmebane, afholder vi tre dages online praksis, ÅRSSKIFTET – EN KONTEMPLATIV TILGANG, som i år ledes af Martin og Jeanette – med Peter og mig som ’gæsteundervisere’ én af dagene.

Som en for os rigtig opmuntrende del af årsafslutningen har vi for helt nyligt budt velkommen til to nye medlemmer i vores team, Charlotte Toft og Anne Rosenvold som I vil kunne møde fremover, både på vores blog, på de digitale platforme og på kurser og retreats.
Ligesom I vil møde – og måske allerede har mødt – flere ny, og passioneret skrivende, bloggere.

December har som sagt mange stemninger. Lyse og – vel uundgåeligt for os alle også – mørke. Jeg ønsker at vi får mulighed for at opleve begge slags fuldt ud.

Varme hilsner

på vegne af Kontemplations team

Hanneli

Efterlad en kommentar