ÆBLEMAND MIKKEL
af Retreatkøkkenet | SMAG | 14. oktober 2018
Kontemplations kok, grafiske designer, administrator og husarkitekt, Mikkel Strandbygaard, er blevet gårdejer. I juni overtog han Grønjordgård på Djursland, lige udenfor Århus. Den trelængede gård med jorde omkring kommer, udover at være hans hjem, til at huse Mikkels møbeldesignvirksomhed.
Ejendommens bærbuske og frugttræer har, som for at byde sin nye ejer velkommen, givet en rig høst, og de gamle æbletræers grene har været tynget mod jorden af hundredevis af kilo æbler. I den anledning var vi inviteret til saftpressedag og pressede 40 liter av den friskeste æblemost. Og flere æbler hænger endnu på træerne, eller står i kasser og venter. Saften har en dyb og intens sødme, og, hvis det går at sige det, et fint mørke i smagen, som en mindelse om jorden træerne vokser i.
Mange af jer som har været med os på retreat, har efterspurgt Mikkels opskrifter. Og mange af jer har fået svar med gode tips og hilsner. I takt med at Kontemplations nye hjemmeside bliver ferdig, vil Mikkel dele nogle af sine yndlingsopskrifter her på bloggen. Han siger at måske bliver det noget med æble…
Se Mikkels blogindlæg HER.
Og flere opskrifter fra, blandt andet, Mikkels retreatkøkken HER.