AT GÅ MED LYSET

Peter_Hanneli_Martin

Kære venner og bekendte af Kontemplation

Der er noget særligt ligesom opruskende ved vinteren – ved den måde mørket er udfordrende på, en livgivende skraphed ved kulden.

Alligevel er det velgørende at gå med lyset. Som om der i disse måneder er indbygget en langsomt tiltagende optimisme i naturen. Ordet ’februar’ har oprindelse i latin, februum, som betyder ’renselse’, det var traditionelt en måned med udrensningsritualer.

Åndedrætsøvelser – som har været temaet for vores Januarpraksis – er alle også tænkt som indre udrensningsøvelser der giver plads til gennemstrømning, klarhed og overskud til én selv og andre.

Øvelserne bliver liggende i vores praksisbibliotek under overskriften Januarpraksis en tid endnu. Derefter indgår de blandt praksisbibliotekets øvrige øvelser og forbliver altså tilgængelige.

Og så vil vi gerne sige hjertelig tak til jer som har fulgt, kommenteret eller bare været i berøring med projektet!
Hjertelig tak også til Jeppe Hein som tager os og vores vejrtrækning med til en strand i Algarve hvor to verdenshave mødes. Tak til Torben Westergaard hvis magiske bas væver hjertelige musikalske dimensioner omkring Hannelis guidning af solåndedrættet.

Der er noget særligt ved at praktisere på åndedrættet alene.
Men det kan også gøres sammen.
Kontemplation holder i september for tredje år i træk under overskriften ’Kærlighed og fordybelse’ et retreat for par på strandgården Øster Løkke ved Vesterhavet. Fem dage som udforsker muligheden for at lade kærlighed og meditativ praksis berige hinanden. For at lade kærlighedsforholdet være også et udviklingsrum.

Når vi nu med en vis forårsoptimisme tager afsked med januar og hilser februar velkommen, er det rigtige citat måske den persiske mystiker og poet Rumis ord om modet til at give slip:

Ingen grund til at sørge – alt hvad du elsker, vil blive ved med at vende tilbage til dig i stadig nye former.

Hjertelige hilsner
fra Hanneli, Martin, Peter og alle os i Kontemplations team