At udtrykke sårbarhed

af Redaktionen | | 9. november 2019

Kelly G. Wilson, psykolog og ACT-trainer, i samtale med Dorte Lunderskov.

’Hvad nu hvis det ikke er nødvendigt at fjerne eller ændre noget som helst for at leve det liv der ligger foran mig?’

Sådan spørger Kelly G. Wilson, ph.d. og en af grundlæggerne af det terapeutiske program Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

Med afvæbnende ligefremhed fortæller han om sin optagethed af at sætte mennesker fri. Om risikoen ved at vi sammenligner vores eget sårbare indre med andres, tilsyneladende selvsikre, ydre. Og om hvordan han, selv efter at have afholdt 200 workshops, endnu aldrig har oplevet at han på undervisningens første dag ikke har følt en dyb tvivl på sig selv. Og hvordan hans erfaring er at vi, ved at stå ved den sårbarhed der er en del af vores fælles skæbne, kan få hjertemod til at leve det liv der opstår omkring os uden at behøve at retouchere noget bort.

Kelly G. Wilson har blandt andet udgivet Acceptance and Commitment Therapy: An Experiential Approach to Behavior Change (Hayes, Strosahl & Wilson, 2013), Things Might Go Terribly Horribly Wrong – A Guide to Life Liberated from Anxiety (Wilson & Dufrene, 2010), The Wisdom to Know the Difference (Wilson & Dufrene, 2012) Mindfulness i terapien (2011).

Podcasten er produceret af Dorte Lunderskov der arbejder med ACT i Danmark.