BANAN-KOKOS-CHOKOLADE MUFFINS
af Britta Karlshøj | SMAG | 7. maj 2023
Når vi afholder retreat på Øster Løkke opstår der undervejs ofte en lyst til at gøre noget godt for andre mennesker undervejs. Det kan udmønte sig på mange forskellige måder, hvilket vi oplevede på sidste 10-dages retreat; Dedikation. Mennesker vaskede vinduer fri for Vesterhavets salt, lavede hybenmarmelade til morgengrøden, arrangerede smukke blomster, vaskede døre af, tog en ekstra opvask, lappede huller i gangstien eller klippede stikkende hybentornegrene væk fra stien ned til havet og mange andre vidunderlige gerninger til glæde for gruppen.
Den lyst til at gøre noget godt for andre mennesker smittede af og blev til disse muffins, som blev tilberedt af noget af det, der var til rådighed i retreatkøkkenet. Masser af dejlige modne bananer, kokosmel og mørk let bitter chokolade.
Da duften bredte sig, spredte smilene sig på stilhedens læber.
Du skal bruge følgende til ca. 10 amerikanske muffinsforme:
200 g hvedemel
1 dl yoghurt natural
150 gyldent knasende rørsukker
100 g smeltet smør
200 g mosede modne bananer
50 kokosmel
50 g grofthakket mørk chokolade
Et lille nip fint salt
Vaniljekorn fra en vaniljestang
1/2 tsk. natron
1 tsk. bagepulver
Sådan gør du:
Rør alle ingredienserne sammen og fordel dejen i amerikanske muffinsforme.
De bages ved 175 grader i 15-20 minutter eller til de er let gyldne på toppen.
Kan med fordel serveres midt på eftermiddagen med en varm ynglingsdrik til i en stille stund.
er cand.pæd.pæd.psyk. med speciale i mindfulness fra Århus Universitet og psykoterapeut MPF fra Vedfelt Instituttet.Hun arbejder til daglig som privatpraktiserende psykoterapeut og har en særlig interesse for drømmearbejde i den terapeutiske proces.
Britta har desuden en passion for selvforsyning og tilblivelsen af nærende måltider.
Britta er med i teamet bag Kontemplation og er underviser på Kontemplations platform. Desuden er Britta køkkenchef ved vores retreats.
Hun sidder årligt i retreat og modtager praksisvejledning af Peter Høeg.
Læs mere om Britta HER.