Basilikumpesto med cashewnødder
af Britta Karlshøj | SMAG | 28. november 2020
Når jeg så står i køkkenet på Østerløkke og alt er stille, nyder jeg at lave basilikumspesto til jer dejlige kursister. Duften. Smagen. Jeg elsker pesto.
Det er nu november og min udendørs basilikumplante giver stadig villigt sine smukke velduftende blade fra sig. Igen blev det til skøn basilikumpesto, som blev spist sammen med små saltbagte kartofler.
Du skal bruge til pestoen:
2 dl friske basilikumblade
1 dl cashewnødder
1 fed hvidløg
1 dl olivenolie
Lidt salt og friskpresset citronsaft til at smage til med
Sådan gør du:
Jeg putter det hele ned i min minihakker og kører til pestoen er jævn.
På vores stilhedsretreat blandede jeg pestoen med nye kartofler fra mit eget selvforsyningsparadis. Smagen er sommer. Og nu også smagen af november…
Illustration: Daniel Sebastian Høeg
Britta Karlshøj
er cand.pæd.pæd.psyk. med speciale i mindfulness fra Århus Universitet og psykoterapeut MPF.
Hun arbejder til daglig som privatpraktiserende psykoterapeut og har en passion for selvforsyning og tilblivelsen af nærende måltider.
Britta er med i teamet bag Kontemplation og er køkkenchef ved vores retreats. Læs mere om Britta HER.