DANS PINEAL

af Kirsten Rotbøll Lassen | | 29. juni 2023

Print

 

Dansen kan være stille.

Helt inde dybt i kroppen.

Kontakt til skelettet.

Måske bare vugge blidt.

Helt indefra.

 

Baggrund

Vi har i Kontemplation netop afsluttet et forløb for en lille gruppe ledet af Hanneli hvor vi har fordybet os i én af Bob Moores chakra-farveøvelser.
Forløbet bevægede sig gennem chakraerne ét ad gangen. Jeg har til hver farve sammensat en spilleliste der inviterer til at man danser sig ind i det pågældende chakras område og kvaliteter og ad den vej får støtte til en kropsligt funderet bevidstgørelse af chakraerne. Forklaring på hvad et chakra er, finder du under spillelisten.

Som en invitation til at danse hvert af disse energicentre til live, deler jeg her på bloggen elementer fra undervisningen og spillelisterne til hvert chakra.

God læse- og danselyst!

 

Tema denne gang er PINEAL– eller ajna-chakraet.

Herunder følger enkelte elementer fra undervisningen:

Dette chakra lokaliseres som sammenfaldende med pinealkirtlen (af latin, pinea, kogle, da kirtlen er kogleformet) cirka i midten af hoved, men dette chakra – og de andre – betragtes som sagt ikke som dele af den fysiske krop, men af det praniske system.

Ordet ajna oversættes som ’at bestemme’, eller som ’at opfatte’. Jes Bertelsen skriver i Drømme, chakrasymboler og meditation om dette chakra: ”Lyset er knyttet til øjnene og pinealkirtelen.

Dette center – Ajna chakra – har som sit fysiske reflektionspunkt området mellem øjenbrynene.”

Helen Gamborg skriver i bogen Det usynlig i helbredelse at det er område for intelligens, forståelse, intuition, klarsyn og retning i livet. Det er herfra vi får pludselige indskydelser og anelser.

Farven VIOLET er knyttet til dette chakra.

 

Spillelisten til DANS PINEAL:

(Herunder er spillelisten. Den er sammensat via Spotify, en musiktjeneste som mange af jer allerede bruger. Er I logget ind kan I høre det hele, har I ikke en profil der inde, kan man høre et uddrag af numrene. Har man en anden musikleverandør, er man velkommen til at notere sig titlerne og finde dem der hvor man ellers henter sin musik fra.)

 

CHAKRA – en definition

Ordet ’chakra’ betyder ’hvirvel’, chakraerne tilhører den menneskelige energikrop som ligger i en (lidt) anden dimension end den fysiske krop.
Chakraerne har ikke en så entydig anatomisk placering som vores fysiske kropsdele, de er mere plastiske, mere umiddelbart påvirkelige af bevidstheden og deres placering i forhold til vores fysiske krop er mere flydende.

Det er derfor at foretrække at vi forsøger at undgå at danne os et for anatomisk billede af chakraerne – og et for dogmatiske sprog for deres funktioner.

Chakraerne er både kilder til energimanifestationer, og de er steder hvor energi hentes ind.
De har en vibrativ kvalitet, ja de er fra et vist synspunkt, simpelthen vibrationer. Jo højere chakraet ligger i kroppen, des hurtigere er vibrationen.

 

Klik her for at danse til de øvrige spillelister >>

 

Layout: Mikkel Strandbygaard og Kirsten Rotbøll Lassen


Cand.pæd i didaktik, billedkunstner, underviser og projektleder.

Kirsten er udøvende billedkunstner og har dans og vandring som bevægelsespraksis. Hun arbejder med projekter og undervisning der inddrager kroppen og en kreativ kunstnerisk praksis. Fokus er på udtryk, og på hvordan det er muligt at italesætte, kropsliggøre og i billedskabende processer at arbejde med vores indre verden. Hun er del af Kontemplations faste team.

Efterlad en kommentar