DE MEDFØDTE KOMPETENCER

af Redaktionen | | 16. april 2021

Bilde til medfødte kompetencer

I dag er vores PRAKSISBIBLIOTEK brevet opdaterer med en 50 minutters guidet meditation med Hanneli Ågotsdatter og Peter Høeg.

Meditationen som vi har kaldt ‘De medfødte kompetencer, kan du lytte til her:

 

Om denne meditation:

De medfødte kompetencer er vores evne til bevidst at mærke og nuancere vores kropsfornemmelse, vores åndedræt, de empatiske hjertefølelser, vores bevidsthedsrum og den grundlæggende, kreative foranderlighed der karakteriserer alt liv.

Disse fem medfødte kompetencer eller talenter er fem grundlæggende veje ind mod vores menneskelige essens, og de er de fem porte gennem hvilke vi møder den ydre verden.

De trænes først én af gangen, siden i deres helhed. Denne træning, der til at begynde med er indadvendt, kan siden føres ud i verden, som en vej til at fordybe og harmonisere kontakten med andre.

I denne meditation gennemgår Hanneli og Peter systematisk kompetencerne og beskriver detaljeret hvordan de trænes, én af gangen og efterhånden samlet.

Instruktionerne forklarer hvordan en regelmæssig meditationspraksis der adresserer den menneskelige helhed, kan være bygget op.

I et udogmatisk og ligefremt sprog beskrives det hvad en påkaldelse er, hvordan man øger kropsbevidstheden, sanser vejrtrækningen og dens forbindelse med bioenergi, hvordan man kontakter og udvider hjertefølelserne, og hvordan og hvorfor rumlighed er et brugbart billede for bevidstheden. Arbejdet med tankerne og bevidsthedsrummet beskrives helt frem til den tilstand der kaldes mindfulness eller neutral iagttagelse.

Guidningen afrundes med det slip af alle formdannelser der peger mod den frihed som al meditation har retning mod, og slutter af med videregivelse, den hensigt i retning af medfølelse som al dybere bevidsthedsarbejde kultiverer.

Denne meditation rummer, mellem instruktionerne, stræk af stilhed for at muliggøre at man selv prøver det beskrevne af. Denne praksis egner sig derfor bedst for praktiserende der allerede har nogen erfaring med meditation.

Se vores Praksisbibliotek for flere guidede meditationer og yogasekvenser.