En dag hos Karen Blixen

af Redaktionen | | 7. september 2022

Annemette Kuhlmann_1_sq

Det er jo ikke så tit vi kan poste billeder af Dronningen her på bloggen, men det kan vi i dag. For i mandags overrakte hun Rungstedslundsprisen til Peter for hans forfatterskab. Det hele foregik i Karen Blixens smukke have og helt specielle hjem, det nuværende Karen Blixen museet.

Det blev en fantastisk dag, på en måde som er svær at beskrive.
Nogle har spurgt: Jamen hvordan var det, hvordan var Dronningen, og hvad foregik der? Flere af jer der følger os, er jo også Peters læsere, og uden læsere, ingen forfatter. Så vi prøver her at sige et par ord om dagen og dele et par stemningsbilleder.

Hele arrangementet var omhyggelig planlagt af direktør Elisabeth Nøjgaard og hendes stab på Rungstedslund, sømløst fra ende til anden.
Indledt af bestyrelsesformand Michael Bjørn Nellemann som satte tonen ved at gøre os opmærksomme på den kulturelle kostbarhed Karen Blixens hjem og fuglereservat er.

Vi fik en tryllebindende oplæsning fra Elefantpassernes børn af danseren og skuespilleren Alban Lendorf. Som ramme omkring oplæsningen improviserede Andreas Bernitt på violin. Tilsammen udførte de to en performance vi kommer til at huske længe.

Forlægger Jakob Lambert der har fulgt Peter gennem hele hans forfatterskab, holdt hovedtalen til prismodtageren, og Elisabeth Nøjgaard kunne i sin tale fortælle at Peter er den tredjemest solgte og oversatte danske forfatter internationalt, efter H.C. Andersen og Karen Blixen.

Efter overrækkelsen fra Dronningen hørte vi prismodtagerens egen tale der pegede på Karen Blixens forfatterskab, på hvordan hendes litteratur og væsen har påvirket ham selv, har berørt en zen-mester og skæbnesvangert overrasket en amerikansk litterær direktør in spe.

Noget af det specielle for os tilskuere var at de talende og optrædende alle havde udvalgt steder i Peters forfatterskab der åbner døre ind i bevidstheden og hjertet. På sin egen måde får selve tildelingen af denne prestigetunge pris anerkendt den dybe sammenhæng der er mellem forfatterskabets kreative udfoldelse og kilden til udfoldelsen. Og at enhver bog er en hjertepraksis, et forsøg på at etablere et dybere møde mellem læser og forfatter.

I tillæg til de professionelle fotografer der indfanget dagen, får I her også vores venners dokumentation af dagen:

 

 

2 Comments

  1. Henrik Svenning den 8. september 2022 kl. 20:50

    Tak for at give os et smukt indblik i Peters store dag. Ser smukt og rørende ud.
    Kæmpe tillykke kære Peter – kærligste hilsener fra Henrik

    • Redaktionen den 9. september 2022 kl. 13:39

      Tak, Henrik!

Efterlad en kommentar