MEDITATION PÅ ÅNDEDRÆT OG KROP

Guidet meditation med

Lydfil · 22 min

Bilde til meditation på åndedræt og krop

I denne sekvens af 22 minutters varighed beskriver Hanneli hvordan nærværstræning kan være en udforskning af kroppen som den føles lige nu.

Vi føres fra fødderne og opad gennem alle kropsområder og får undervejs idéer og råd til hvordan vi kan møde distraktion med venlighed, adspredthed med uambitiøs samling, og hvordan vi kan slippe forventningen om at meditation har et bestemt facit og i stedet hvile i tilliden til nuet, uanset hvordan det fremtræder.

Instruktionerne gennemvæves med opmærksomhed på åndedrættet, og Hanneli foreslår på den ene side at følge vejrtrækningens naturlige vekslen og foranderlighed med interesse, men samtidigt at lade den lejre sig som den vil.

Fra gennemgangen af alle kropsdele bevæger instruktionen sig til sansningen af den hele krop og opfordrer til at vi forholder os kreativt og individuelt til mikrosansningerne, det vil sige at vi også her tillader dem at finde sted, forstår at de er individuelle og ikke uniforme, giver dem plads, og opdager den måde de uophørligt varierer sig selv på.

Meditationen synker til slut til ro i åben, projektløs, uambitiøs væren, støttet af den bevidstgørelse af krop og vejrtrækning der netop er afsluttet.

 

Hanneli Ågotsdatter

er cand.arch., psykoterapeut og meditationslærer.

Hun er tilknyttet Center for Systems Awareness i Boston og leder den kontemplative del af centerets uddannelsesprogram.

Sammen med Martijn van Beek er hun ansvarlig for Mind&Life Europes internationale retreats for unge forskere.

Hun er en del af Foreningen Børns Livskundskab.

Hun er fast underviser på Vækstcenteret og modtager praksisvejledning af Jes Bertelsen.

Hanneli etablerede platformen Kontemplation i 2010.

Efterlad en kommentar