AT STRÆKKE ÅNDEDRÆTTET

Guidet meditation med

Lydfil · 10 min

Martin Guldberg

I denne meditation fører Martin os ind mod de meditative muligheder i det fordybede åndedræt.

Fordybelsen har her to betydninger og sider: Dels opfordrer guidningen os til at sænke åndedrættet så det opleves omkring hara, dels beskriver Martin hvordan vi samtidigt kan øge den mængde luft vi ind- og udånder.

Herved opstår hvad han kalder en ‘indre massage’.

Dette sker anatomisk ved at vi både strækker og kontraherer de forskellige muskelgrupper som er involveret i vejrtrækningen, mere end vi plejer. Herved kan der opstå en følelse af den nære sammenhæng mellem krop, vejrtrækning og energisystem: Af at der dybest set ingen forskel er på muskelarbejdet, lungevolumenet og de psykologiske processer som Martin inviterer os til at iagttage.

Denne fordybelse af vejrtrækningen er én af hovedpraktikkerne til at stilne sindets uro i zazen, zenbuddhismens siddende meditation.

 

Martin Guldberg

er cand.phil., sanger og skuespiller. Han er lektor ved Aarhus Universitets Institut for æstetik og kommunikation. Han har været chef for Den ny Opera, og underviser i mindfulness, sang og stemmetræning, kommunikation og stresshåndtering. Han er fast underviser i mindfulness meditation og yogafilosofi på Nalinis og Sattvas Yogalæreruddannelser i København.

Under vejledning og med anvisninger fra Bob More og Jes Bertelsen har Martin studeret meditation og mindfulness gennem egen praksis i mere end 20 år, og tager jævnligt i retreats. Han har mangeårig erfaring med yoga, og er certificeret yogalærer fra Kripalu Yoga and Health Center i Massachusetts, USA.

Efterlad en kommentar