AT TÆLLE ÅNDEDRAGENE – TI MINUTTERS MINDFULNESS

Guidet meditation med

Lydfil · 10 min

3C15B1F2-14D3-4562-9EC8-6C706BBA68EB

Tilstanden mindfulness, bevidst nærvær, er i en dynamisk balance mellem hensigtsløs afspænding og den vågne parathed til at slippe hvad der måtte opstå i bevidsthedsrummet.

Denne balance kan opnås ved meditative gentagelser – af eksempelvis lyde (mantraer) eller bevægelser (meditativ dans). I selve gentagelsen af det kendte ligger en afslapning fra at skulle finde på noget nyt. Og for at gentagelse ikke skal blive søvndyssende monoton, må man være årvågen.

I denne meditation instruerer Martin i hvordan vi, ved at tælle åndedragene, på én gang støttes i afspænding og skærpet opmærksomhed.

Dette er en årtusinder gammel, elsket og gennemprøvet meditativ teknik.

Åndedrættet er på én gang så fortroligt og så nær ved vores inderste at alene det at blive opmærksom på det har en beroligende effekt. Udvider man denne opmærksomhed til en tidslig rækkefølge ved som i denne meditation  at tælle ti ud- og indåndinger, tilføjer man til den beroligende afspænding en legende årvågenhed.

 

Martin Guldberg

er cand.phil., sanger og skuespiller. Han er lektor ved Aarhus Universitets Institut for æstetik og kommunikation. Han har været chef for Den ny Opera, og underviser i mindfulness, sang og stemmetræning, kommunikation og stresshåndtering. Han er fast underviser i mindfulness meditation og yogafilosofi på Nalinis og Sattvas Yogalæreruddannelser i København.

Under vejledning og med anvisninger fra Bob More og Jes Bertelsen har Martin studeret meditation og mindfulness gennem egen praksis i mere end 20 år, og tager jævnligt i retreats. Han har mangeårig erfaring med yoga, og er certificeret yogalærer fra Kripalu Yoga and Health Center i Massachusetts, USA.

Efterlad en kommentar