CENTRUM, PERIFERI OG HELHED

Kropsskanning med Hanneli Ågotsdatter

LYDFIL · Varighed: 18 min

Bilde til kropsskanning 1

Oftest er vores opmærksomhed fokuseret, vi har, i forgrunden af vores bevidsthed, et sted eller et område vi tildeler mest nærvær, og en mere anonym, måske delvist overset baggrund.

Denne kropsskanning bringer helhed til det kropslige nærvær ved at bevidstgøre kroppens yderpunkter, hænder, fødder og ansigt, og derefter på mange forskellige måder at bevæge sig mellem dem og resten af os selv.

På denne måde åbnes bevidstheden også mod sig selv, vi bliver, i løbet af guidningen, opmærksomme på at når vi fokuserer på et objekt, i den ydre verden eller i vores egen krop eller psyke, er der også altid noget vi fokuserer med, et nærvær, en vågenhed der peger i retning af selve den indholdsløse bevidstheds mirakel.

På sigt er der en mulig frihed i at opdage denne åbenhed der, uden at skille centrum fra periferi, husker sin egen uafhængighed af sit indhold.

Denne meditation er optaget på en fordybelsesdag i Nørre Snede.

Hanneli_Agotsdatter_dejerhøj_bw

Hanneli Ågotsdatter

cand.arch., meditationslærer og psykoterapeut.
Hun er Kontemplations daglige leder og underviser på retreats i Danmark og udlandet. Hun lever selv i en vekselvirkning mellem et udadrettet arbejdsliv og tilbagetrækning i længere retreats.

Hun er en del af Vækstcenterets faste undervisergruppe, og hun modtager praksisvejledning af Jes Bertelsen.