DET TAKNEMMELIGE HJERTE

Guidet meditation med

Lydfil · 21 min

 

Det fysiske hjerte er et anatomisk faktum.
Som har en bestemt placering, en bestemt form og bestemte funktioner.
Det som Martin i denne meditation kalder ‘det følelsesmæssige hjerte’ – det vil sige den rigdom af empatiske samhørighedsfølelser som ofte kan mærkes fysisk i brystregionen – er ikke det samme som det fysiske hjerte.
Men erfaringen af de to ligger tæt ved hinanden: At mærke det fysiske hjerte kan være en vej ind mod at bevidstgøre de empatiske følelser. Det er den vej vi får udpeget i denne øvelse.


Efter først at have bevæget os fra fysisk bevidsthed om kroppen og i den hjertet, peges vi ind mod en nuancering af hjertefølelserne.  Uden det forventes at vi skal opleve noget bestemt, bliver vi bedt om at undersøge vores registrering af følelserne lige nu. Er de sårbare, opleves de som en rumlighed? Eller på en tredje måde. Derefter stilles der ind på følelsen taknemmelighed.


Igen uden forventninger om at vi skal kunne opleve taknemmelighed på kommando. Uden forventninger i det hele taget.
‘Det er’, siger Martin, ‘ikke hvad du oplever, det er selve din egen undersøgende holdning overfor din krop, dit hjerte og dets følelser som har betydning.

 

Martin Guldberg

er cand.phil., sanger og skuespiller. Han er lektor ved Aarhus Universitets Institut for æstetik og kommunikation. Han har været chef for Den ny Opera, og underviser i mindfulness, sang og stemmetræning, kommunikation og stresshåndtering. Han er fast underviser i mindfulness meditation og yogafilosofi på Nalinis og Sattvas Yogalæreruddannelser i København.

Under vejledning og med anvisninger fra Bob More og Jes Bertelsen har Martin studeret meditation og mindfulness gennem egen praksis i mere end 20 år, og tager jævnligt i retreats. Han har mangeårig erfaring med yoga, og er certificeret yogalærer fra Kripalu Yoga and Health Center i Massachusetts, USA.

4 Comments

 1. El den 10. juni 2024 kl. 08:26

  Det er dejligt med en meditation, hvor der gives ordløs plads til at fordybe sig og finde ind til, hvad der nu er.
  Tak.

  • Redaktionen den 10. juni 2024 kl. 08:57

   Kære El – tak fordi du skriver. Det glæder os at læse dit udbytte af meditationen. Vi ønsker dig en god start på ugen. Hjertelige hilsner fra os i Kontemplations team.

 2. Marlene den 31. oktober 2023 kl. 19:14

  Mange tak for denne hjerte meditation.
  Det var en dejlig rejse.
  Af hjertet tak

  • Redaktionen den 31. oktober 2023 kl. 20:45

   Kære Marlene – det glæder os at høre. Tak fordi du praktiserer med.

Efterlad en kommentar