FORBUNDETHED

Guidet meditation med

Lydfil · 14 min

I bogen Den empatiske civilisation kaster fremtidsforskeren og økonomen Jeremy Rifkin et nyt lys på verdenshistorien.
Det samme gør historikeren Rutger Bregman i bogen Humankind.

Begge disse bøger peger på at vi mennesker dybest set vil hinanden det godt. At vi dybest set er humankind, venlige. At historien i høj grad skabes af empatiske handlinger.

Denne venlighed er, mener Jeremy Rifkin, forankret i kroppen.
Vi kan, når vi mærker vores egen krops sårbarhed, dens længsel efter og værdsættelse af et godt liv i hjertelighed, med et godt helbred, umiddelbart forstå andre. Vi erfarer, mener Rifkin, gennem vores kroppe og hjerter, direkte andres kroppe og hjerter.

Denne forestilling får i denne guidning med Martin Guldberg en hjerteforankring i praksis. Ved at vi føres mod dybere kontakt til hjertets sårbarhed, til dets forbindelse med åndedrættet. Ind mod hjertets muligheder for, som svar på vores invitation, at åbne direkte mod at vi mærker og dermed erfarer vores forbundethed med andre.

 

Martin Guldberg

er cand.phil., sanger og skuespiller. Han er lektor ved Aarhus Universitets Institut for æstetik og kommunikation. Han har været chef for Den ny Opera, og underviser i mindfulness, sang og stemmetræning, kommunikation og stresshåndtering. Han er fast underviser i mindfulness meditation og yogafilosofi på Nalinis og Sattvas Yogalæreruddannelser i København.

Under vejledning og med anvisninger fra Bob More og Jes Bertelsen har Martin studeret meditation og mindfulness gennem egen praksis i mere end 20 år, og tager jævnligt i retreats. Han har mangeårig erfaring med yoga, og er certificeret yogalærer fra Kripalu Yoga and Health Center i Massachusetts, USA.

Efterlad en kommentar