GRUNDSTEMNINGER

Guidet meditation med

Lydfil · 30 min

Daniels

De fleste af os har en grundstemning. En indre atmosfære som vi vågner op til og i ni ud af ti morgener. Som farver vores liv.

Et sådant indre vejrlig har rødder ned i personlighedens meget dybe dele.
Alligevel kan der arbejdes med det. For det er også en vane – omend en dyb én. Meditation kan påvirke og løsne grundstemninger.
Men det kræver at vi i første omgang ser dem i øjnene – spørger os selv om vi har en sådan, ret konstant, livstemperatur. Og om vi er parat til at arbejde med den. I denne meditation spores vi først ind på at tage stilling til om vi overhovedet har en sådan grundstemning (for det er ikke alle for hvem det gælder, der er lykkeligvis ingen regler uden undtagelser).
Som hjælp til at komme på sporet af dette, foreslår Peter tre billeder fra musikhistorien, billeder af de store komponister:
Vågner du om morgenen med en grundlæggende fortrøstning til tilværelsen som en Mozart?
Eller vågner du med en alvor der har en tyngde hen i retning af Beethoven?
Eller står du midt imellem, i hvad Peter kalder ‘Bachs gnistrende neutralitet’?

Disse sammenligninger med de store er naturligvis helt forenklede. Men de kan måske hjælpe os på sporet af os selv. Af vores egen indre meteorologi.

Herfra, fra denne selverkendelsesproces, bevæger meditationen sig videre indad. Mod den dybde hvor vi måske kan begynde at slippe også bindingen til vores grundstemning.

 

 

 

Peter Høeg

er mag.art i litteraturvidenskab, forfatter og underviser i meditation, empati og kreativitet.

Han er medstifter af foreningen Børns Livskundskab, og medforfatter til bogen‚ 'Empati – det der holder verden sammen‘. 

Han bor i tilknytning til Vækstcenteret i Nørre Snede, indgår i Vækstcenterets faste undervisningsgruppe og er i træning hos Jes Bertelsen.

Efterlad en kommentar