HER PÅ VORES KLODE

Guidet meditation med

Lydfil · 12 min

Jonathan Holkenov, som guider denne meditation, er passioneret dyrker af braziliansk jiu-jitzu. Han har en lige så passioneret meditativ praksis – og han fortæller om hvordan man i trænings- og konkurrencesituationer igen og igen må forsøge at finde ro og neutralitet under stort fysisk og psykisk pres – og om betydningen af at finde  kropslig forankret balance og jordforbindelse, også når vi i livet oplever turbulens.

Det går som en rød tråd – eller måske snarere en tråd af lys – gennem denne øvelse at der altid, under alle omstændigheder, i vores bevidsthed, hjerte og krop findes mulighed for hvad Jonathan beskriver som en stadig ’udvidelse af vores bevidstheds boble’. At det er muligt, ved en bevægelse som er halvt vores egen kreativitet, halvt en opdagelse af noget som allerede findes, igen og igen at få kontakt til et rum der ligger udenfor hvad vi troede var vores egne grænser.

 

Jonathan Holkenov

tog sin ungdomsuddannelse på Steinerskolen og udgav som del af sin afsluttende årsopgave bogen Meditation. Han har sidenhen opholdt sig en måned i zen-retreat i Japan hvor han også trænede kampsport, og har tilbragt tre studiemåneder på Vækstcenteret. Han træner brasiliansk Jiu Jitsu i Siam på Nørrebro, hvor han også underviser børneholdet. Derudover læser han Sociologi på Københavns Universitet mens han forsøger at balancere et ungdomsliv i København med besøg og retreats på Vækstcenteret og hos Kontemplation hvor hans passion for meditation kan få plads og næring.

5 Comments

 1. Helge Granum den 18. januar 2024 kl. 00:25

  Tak for en dejlig ligefrem, naturlig og smittende guidning – nemt at blive stille og vågen 🙏
  – og god idé: jeg tager den med i seng/søvn/drømme 😴
  Kærlig hilsen
  Helge

  • Redaktionen den 19. januar 2024 kl. 00:48

   Kære Helge – skønt at høre din erfaring med Jonathans guidning. Rigtig god nat til dig fra os.❤️

  • Avatar photo Jonathan Holkenov den 19. januar 2024 kl. 22:46

   Kære Helge
   Tusind tak for de fine ord. Hvis guidningen har kunnet inspirere til lidt stilhed og vågenhed må jeg have gjort noget rigtigt! God rolig nat 🙂
   ~Jonathan

 2. Linda Michaelsen den 17. januar 2024 kl. 14:00

  Så fin guidning, af hjertet tak ❤️
  Kærlig hilsen
  Linda

  • Avatar photo Jonathan Holkenov den 19. januar 2024 kl. 22:43

   Det er mig der takker, jeg er glad for du lyttede med, Linda!
   Allerbedste hilsner
   Jonathan

Efterlad en kommentar