HJERTEMEDITATION

Stemme: Hanneli Ågotsdatter

Musik: Torben Westergaard

Kamera: Leena Henningsen

Video · Varighed: 14 minutter 

Kærlighed er større og dybere end fornuft. Meget mere omfattende.
Derfor kan man ikke 'forstå' kærlighed.
Og derfor kan kærlighed ikke trænes systematisk.

Til gengæld har kærligheden en mirakuløs egenskab: Hvis vi giver den plads, vokser den af sig selv.
I denne meditation beskriver Hanneli hvordan vi kan give hjerte følelserne rum. Hvor tæt denne given plads er forbundet med vejrtrækningen. Og hvor nært kærlighed, medfølelse, bevidsthed og afspænding er forbundet med hinanden.

Det handler om at tillade udvidelse. At tillade at hjerterummet får lov at følge sin egen tilbøjelighed til at inkludere stadig mere. Først de nærmeste. Så de der er længere væk. Så dem vi måske troede var vores fjender. Og til sidst hele kloden. Dermed også os selv.

Denne udvidelse bygges langsomt op. Først må vi komme til stede - i livet og i vores praksis, siger Hanneli. Og i dette nærvær, denne væren til stede, tålmodigt og nænsomt finde modet til at lade hjertet åbne. Også i selvomsorg.

Musikeren og komponisten Torben Westergaard lader sin elbas' toner sno sig ind i, ud af og omkring guidningen. Filmskaberen Leena Henningsen har til denne meditation filmet den norske natur. Billederne er denne meditations tredje eller fjerde dimension. Ordene, musikken og billederne. Alle peger de indad. Mod vores kerne af kærligheds-vågenhed. Og derfra ud mod verden. Mod medmenneskene.

Lyt til 'HJERTEMEDITATION' som podcast her: