MEDITATION PÅ SKAM OG SÅRBARHED

Guidet meditation med

Lydfil · 22 min

Peter Hoeeg

I denne meditation beskriver Peter hvordan der, helt inde omkring vores menneskelige essens, ligger en sårbarhed. Denne følelse af ubeskyttethed er det ikke enkelt at være i over længere tid.
Forlader vi sårbarheden, kan der indfinde sig en følelse af forkerthed som hurtigt kan blive til skam, til lammelse og måske vrede.

Set på denne måde kan en følelse af skam ses som en indre påmindelse. Den fortæller os at vi er ved at miste kontakt til dybere dele af os selv. Og giver os derved lejlighed til at komme hjem til os selv igen. Ved at forsøge at slippe skam, vurderinger og emotioner og direkte mærke hjertets sårbarhed. Som altid er her og nu.

En følelse af forkerthed eller skam rummer, når man betragter den nøjere, både fortid og fremtid. Både spor af tidligere oplevelser af forkerthed, af ikke at slå til, og frygt for at noget tilsvarende skal ske igen.

Derfor er den proces hvor vi meditativt, eller i et åbent møde med et medmenneske, søger ind i nuets sårbarhed, en måde hvorpå vi kan arbejde på at slippe fastholdelsen af fortiden og frygten for fremtiden.

I det mere radikale nu er der ingen skam eller forkerthed.

 

Peter Høeg

er mag.art i litteraturvidenskab, forfatter og underviser i meditation, empati og kreativitet.

Han er medstifter af foreningen Børns Livskundskab, og medforfatter til bogen‚ 'Empati – det der holder verden sammen‘. 

Han bor i tilknytning til Vækstcenteret i Nørre Snede, indgår i Vækstcenterets faste undervisningsgruppe og er i træning hos Jes Bertelsen.

2 Comments

  1. Alice Kalsgaard den 9. juli 2023 kl. 09:31

    TAK for meditation og TAK for at I er her og deler ♥️🦋

    • Redaktionen den 9. juli 2023 kl. 16:50

      Kære Alice – tak for din besked. Det glæder os at høre fra dig og at vide at du praktiserer med os.♥️

Efterlad en kommentar