NÆRVÆR MED KROP, HJERTE OG ÅNDEDRÆT

Guidet meditation med

Lydfil · 23 min

 

Der kan være en stor lettelse ved at få at vide at der for et øjeblik ikke forventes noget af os. At vi ikke skal opleve en øvelse på en bestemt måde. At der ikke i det vi foretager os, er et facit eller et på forhånd givet resultat.

Omkring en sådan projektløs frihed er denne øvelse med Martin Guldberg bygget op: Vi bevæger os først mod at mærke hjertet, kropshelheden og åndedrættet samtidigt.

For at nå dertil bliver vi i begyndelsen ført til kroppens periferi.

Ved at starte med vores overflade, med hænder, fødder og hoved, kan vi uanstrengt øge kropsbevidstheden her og nu. For derfra at kontakte hjertet. Som guidningen derefter sætter i forbindelse med åndedrættet og kropshelheden.

 ‘Hjertet, kroppen og åndedrættet – der er ikke noget du som sådan skal med dem’, siger Martin.

‘Andet end blødt at mærke disse tre områder samtidigt.’

Og videre:

‘Hjertet, kroppen og åndedrættet er porte ind mod et mere autentisk sted i os alle – så alene denne dvælen ved disse tre aspekter kan pege ind mod et dybere sted i dig selv.’ ‘Hele vejen bevares i denne instruktion friheden til at vi selv kan erfare på vores egen måde:

‘Kontakten til os selv kan i denne øvelse opleves på mange forskellige måder’, siger Martin. ‘Og måske’ – måske – ‘kan det at mærke på denne måde give en dybere ro eller en dybere forankring indad.’ 

Martin Guldberg

er cand.phil., sanger og skuespiller. Han er lektor ved Aarhus Universitets Institut for æstetik og kommunikation. Han har været chef for Den ny Opera, og underviser i mindfulness, sang og stemmetræning, kommunikation og stresshåndtering. Han er fast underviser i mindfulness meditation og yogafilosofi på Nalinis og Sattvas Yogalæreruddannelser i København.

Under vejledning og med anvisninger fra Bob More og Jes Bertelsen har Martin studeret meditation og mindfulness gennem egen praksis i mere end 20 år, og tager jævnligt i retreats. Han har mangeårig erfaring med yoga, og er certificeret yogalærer fra Kripalu Yoga and Health Center i Massachusetts, USA.

Efterlad en kommentar