ROD, HARA OG SOLAR PLEXUS

Guidet meditation med

Lydfil · 23 min

 
Der findes et stykke legetøj som fint kan illustrere betydningen af vores kontakt til bunden af vores krop: tumlingen.
Tumlingen er ofte en lille klovn, men kan også være alle mulige andre figurer.
Pointen er at tumlingen har bly i bunden. Som en kølbåd. Og ligesom for en båd sikrer det forhold at blyet ligger under tyngdepunktet, at tumlingen ikke kan vælte, men straks rejser sig hvis vi har trykket den over ende.
 
Dagligsprogets visdom kender til betydningen af at vi ikke alene møder verden fra hjertet, men også fra de nedre dele af os selv: Vi taler om at det er vigtigt at ‘have røven med’, når man ikke må glemme praktiske aspekter af den sunde fornuft. Vi véd at ‘det er lysten som driver værket’ og peger dermed på at meget fremdrift i arbejdslivet og i vores relationer stammer fra hara, vores lystressourcer.
Og skal vi have vores emotioner med os ind i en udfordrende situation, drejer det sig om ikke at brænde op men at have ‘is i maven’. Ligesom vi, i mere nænsom kontakt, har brug for at kunne mærke vores ‘mavefornemmelser.’ Hvorved vi peger på muligheden for at sanse blandt andet stemninger fra solar plexus.
 
I denne guidning tager Hanneli os på en opdagelsesrejse igennem de tre nederste chakraers ressourcer – fra rodcenterets kontakt til den fysiske virkelighed gennem haras lyst og vitalitet til solar plexus’ betydning for grænsesætning og gennemslagskraft.
Og rejsen er netop ikke en pakkerejse med all inclusive, men en mulighed for at vi hver især kan foretage en undersøgelse af hvordan det står til med disse grundlæggende aspekter af vores liv og praksis.
 
Når vi på denne måde fører bevidsthed til de fundamentale dele af os selv, får vi adgang til eksistentiel tyngde og stabilitet. Vi væltes ikke så nemt over ende. Og vores kærlighedsformåen og spiritualitet vil kunne få fast grund under fødderne.

 

 

Hanneli Ågotsdatter

er cand.arch., psykoterapeut og meditationslærer.

Hun er tilknyttet Center for Systems Awareness i Boston og leder den kontemplative del af centerets uddannelsesprogram.

Sammen med Martijn van Beek er hun ansvarlig for Mind&Life Europes internationale retreats for unge forskere.

Hun er en del af Foreningen Børns Livskundskab.

Hun er fast underviser på Vækstcenteret og modtager praksisvejledning af Jes Bertelsen.

Hanneli etablerede platformen Kontemplation i 2010.

2 Comments

 1. Linda Michaelsen den 19. januar 2024 kl. 16:33

  Tak kære Hanneli
  En dejlig rejse og godt at få opmærksomhed på hjertet også ❤️

  Kærlig hilsen
  Linda

  • Redaktionen den 19. januar 2024 kl. 18:08

   Kære Linda – så fint at høre. Det er godt når hjertet kan finde støtte i de tre nederste centre, som et fundament hvorfra vi kan åbne lidt mere til verden.❤️ Dejligt at have dig med.

Efterlad en kommentar