STILLE VÅGENT SIND
Lydfil · 14 min
Søren, som guider denne meditation, har bag sig 30 års træning i vajrayanabuddhismen, den tibetanske tradition.
Fra denne omfattende pulje af erfaring henter han her en praksis som først er hvad man kunne kalde en klassisk åndedrætsmeditation – som mod slutningen bevæger sig ind mod en dyb form for vidnemeditation. Og antyder et endnu dybere skridt ind mod formløshed.
Noget af den tidløse skønhed i meditation ligger i at vi her bevæger os mod at holde op med at fabrikere. Hvor en stor del af vores liv – måske i realiteten det meste af vores eksistens – går med at tænke over, forbedre, afvikle, fremstille, tage afstand fra eller på anden måde forarbejde vores virkelighed, dér udforsker meditation det naturlige. Det uforarbejdede. Det grundlag vi nærmer os når vi holder op med at gribe ind.
I denne guidning beskriver Søren denne åbenhed mod det naturlige som en forskningsproces. Igen og igen peger han på vores muligheder for selv at opdage og mærke vores krop, åndedræt og bevidsthed uden at blive fanget af den tillærte vane med det han kalder ‘at løbe efter bevidsthedens indhold.’
Når vi på denne måde standser op, eller giver os selv fri, opstår der pauser.
Hvad er der, bliver vi her spurgt om, i disse pauser?
Eller: Hvem er du når du et øjeblik giver dig selv tankefri?
Meditation er paradoksalt – på den ene side har træningen af hjertet og bevidstheden, som vi sagde ovenfor, en tidløs skønhed. På den anden side interfererer og svinger nærværstræning intenst med samtiden. Og den skal hele tiden opdateres, omformuleres og bringes ajour for bedst muligt at kunne hjælpe os.
I denne meditation bringes traditionens visdom frem til os i et sprog og en form som vi tillader os at sige har street credit.
Kære Søren. Tak for din enkle og præcise hjælp til meditation. Den sætter jeg stor pris på.
Kære Lis, tak for dit feedback, det er dejligt at høre at det er hjælpsomt for dig! ❤️
♥️🙏🏼
Kære Helle – tak og hjerte tilbage til dig.❤️
Kære Søren
Det er meget rart at følge din guidning. Af hjertet tak
Kærlig hilsen
Linda
Kære Linda – hvor er det dejligt at du bruger ordet ‘rart’ om netop denne guidning – du peger så på et velbefindende som er noget man kan håbe, men ikke være sikker på indfinder sig. ❤️ Vi ønsker dig en god torsdag, om end lidt regnfuld.