WALK THE TALK

Guidet meditation med

Lydfil · 20 min

Martin

En centreringsøvelse

Denne meditation kunne også have haft titlen ’Nænsomt nærvær.’
Den kredser, fra begyndelse til slutning, om at bringe nuets klarhed og en respektfuld tilgang af ikke-indblanding sammen i netop dette: Et nænsomt nærvær.

Martin etablerer først, uforhastet og præciserende, tre aspekter af tilværelsen.
Her forenklet udtrykt:
Hjerteplanet – vores dybere værdier.
Jordplanet – vores handlinger.
Det spirituelle plan.

Når disse niveauer er beskrevet, bevæger guidningen sig gennem disse landskaber. Tålmodigt, projektløst hjælpes vi til, igen og igen at mærke disse planer eller dimensioner og at bevæge os mellem dem.

Vi vil her ikke sige mere – der kan være en særlig glæde i selv at opdage mere forfinede dele af en guidning. Men vi vil røbe at hvis man her lytter nøje efter, vil man kunne opdage at vi hele tiden får tilbudt subtile og stadig forskellige nuanceringer af de måder vi kan ankomme til og hvile i planerne på.

Mange, måske alle, vores største eksistentielle udfordringer har at gøre med at vi fastholder en indre opdeling. At vi siger ét og gør noget andet og har spirituelle forestillinger om noget tredje.
Denne meditation er en lavmælt invitation til at begynde at slippe den indre adskillelse og bevæge sig mod sammenhæng. I glimt eller stræk af indre sammenhæng indtræder en erfaring af at være centreret. Centreret i vores naturlige helhed.

 

Martin Guldberg

er cand.phil., sanger og skuespiller. Han er lektor ved Aarhus Universitets Institut for æstetik og kommunikation. Han har været chef for Den ny Opera, og underviser i mindfulness, sang og stemmetræning, kommunikation og stresshåndtering. Han er fast underviser i mindfulness meditation og yogafilosofi på Nalinis og Sattvas Yogalæreruddannelser i København.

Under vejledning og med anvisninger fra Bob More og Jes Bertelsen har Martin studeret meditation og mindfulness gennem egen praksis i mere end 20 år, og tager jævnligt i retreats. Han har mangeårig erfaring med yoga, og er certificeret yogalærer fra Kripalu Yoga and Health Center i Massachusetts, USA.

2 Comments

 1. Dorte Sjögren den 15. januar 2024 kl. 17:24

  Tak Martin
  Der er for mig en dejlig måde at veksle ‘højt og lavt’
  I en form for rytme-inspirerende🫶Dorte Sjögren

  • Redaktionen den 15. januar 2024 kl. 18:28

   Kære Dorte – så fint at høre fra dig på denne guidning af Martin. Vi bringer dine ord videre til ham og glæder os over at du praktiserer med.❤️

Efterlad en kommentar