FLØJLSBLØD RØDGRØD

af Britta Karlshøj | | 10. september 2022

Rødgrød med mandelfløde

Jeg glædes ofte over at bo på breddegrader med en stor grad af årstidsvariation.

Når sommeren ankommer holder jeg øje med rabarberplanterne og bærbuskene.

Hvornår er solbærerne modne?

Er ribsene ved at være røde?

Jeg nyder enhver form for bær og i denne variation af rødgrad har jeg blandet ribs, solbær, blåbær og jordbær med rabarber. Det giver en intens smag, hvor det søde balanceres af det syrlige. Rabarber og bær blander jeg med knasende sprød gyldent rørsukker og kornene fra en vaniljestang. Når jeg kigger ned i gryden, breder der sig et spontant smil på mine læber. Sikke en skønhed af farver. Naturens under i en gryde, hvor ilden under gryden sørger for at forvandle hele herligheden til en velsmagende sommerdessert, som jeg kan servere for mennesker, hvor jeg ser, at smilene også breddes på deres læber. En glædesfyldt smagfuld stund. Et sommerglimt.

 

Til 4 personer skal du bruge:

150 g ribs

150 g solbær

150 g blåbær

150 g jordbær

100 g rabarber, skåret i små tern

2,5 dl vand

125 g rørsukker

En lille vaniljestang, kornene skrabes ud og puttes i og hele stangen koges også med

1,5 spsk. kartoffelmel

1 dl kold vand

1 spsk. rørsukker til at drysse over grøden

Til servering: fløde eller mandelfløde

 

Sådan gør du:

Bland bær, rabarber, sukker, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde og lad gerne blandingen trække 30 minutter.

Kog blandingen langsomt op og kog grøden i ca. 5 minutter.

Tag gryden af varmen og jævn grøden med kartoffelmel udrørt i det kolde vand. Hold øje undervejs, at rødgrøden ikke bliver for tyk. Grøden må ikke koge efter, at du har rørt kartoffelmel i.

Hæld nu den fløjlsbløde rødgrød op i en smuk skål, drys en spiseskefuld rørsukker over grøden og lad den køle af.

Serveres med fløde – eller mandelfløde for en vegansk variant.

Sommer. Smag. Smil.

 


 

Britta Karlshøj
er cand.pæd.pæd.psyk. med speciale i mindfulness fra Århus Universitet og psykoterapeut MPF.

Hun arbejder til daglig som privatpraktiserende psykoterapeut og har en passion for selvforsyning og tilblivelsen af nærende måltider.

Britta er med i teamet bag Kontemplation og er køkkenchef ved vores retreats.

 

 

 

 

Efterlad en kommentar