GLUTENFRI DRØMMEKAGE
af Retreatkøkkenet | SMAG | 29. juni 2024
Drømmer Daniel en kage? Eller er det kagen der drømmer Daniel?
I Kontemplation er vi optaget af drømme, så hvad passer bedre ind i vores kontemplative smagsunivers end en Drømmekage? Og i en lidt sundere og mere distingveret variant.
Denne drøm af en kage er uden hvedemel og inspireret af Claus Meyers glutenfrie bagebog.
Kagen er eksklusiv i sin fylde, dens bund bages på blandt andet mandelmel og kokosmælk. Hvilket giver den dens richesse, uden at den bliver hverken marcipan- eller kokosagtig.
Det er til gengæld fyldet, kokosagtigt. Det er en karamellisering af kokosmel, brun farin, smør og kokosmælk. Her i retreatkøkkenet kan vi godt lide det søde, og vi synes ofte at den gennemsnitlige drømmekage kan være lidt sparsom med fyldet. Når du laver denne opskrift, vil du opdage at balancen mellem bund og fyld har en høj prioriteret, så, medmindre du ønsker overdrevet meget fyld (hvilket er helt legitimt), behøver du ikke lave ekstra. Vi kan med god fyldsamvittighed sige bon appetit, enjoy, mums!
Her er opskriften til omkring 10 personer (du kan roligt halvere målene hvis du bager til færre):
Kagen
1 teske vaniljepulver eller 1 vaniljestang
3 æg
225 gram rørsukker
120 gram mandelmel
65 gram rismel
8 gram bagepulver
70 gram smør
170 gram kokosmælk
Kokosfyldet
150 gram smør
225 g kokosmel
340 gram brun farin
75 gram kokosmælk
Sådan laves og bages kagen:
Æg og sukker piskes luftig, brug gerne fire-fem minutter hvis du har en elpisker.
Flæk vaniljestangen og vend en teske vaniljekorn i mandelmel, rismel og bagepulver. Vend det i ægge-sukkermassen til dejen bliver jævn.
Smelt så smørret i en kasserolle og rør kokosmælken i det smeltede smør. Vend blandingen i dejen.
Fordel kagedejen i en smurt springform omkring 24-28 cm (eventuelt med bagepapir i bund), eller i en smurt ovnfast form, og forbag kagen ved 190 grader i cirka 20 minutter.
Sådan laves kokosfyldet:
Mens kagen forbages, er der god tid til at forberede fyldet. Vend alle ingredienserne sammen i en gryde og lad massen koge op ved middelvarme under omrøring. Fyldet er klart så snart det koger.
Tag nu kagen ud af ovnen og skru temparaturen op på 220 grader.
Fordel fyldet jævnt over hele kagen, men uden at presse det ned. Kagen nedenunder er på dette tidspunkt stadig blød.
Bag kagen med fyldet i yderligere 5 til 10 minutter.
Det kan være svært ’at se’ på en drømmekage om den er færdigbagt, så vi anbefaler på det varmeste at have et bagetermometer ved hånden. Kagens kernetemperatur skal være 95 grader.
Når kagen er helt afkølet, er den klar til at skæres i. Og nydes!
Den er saldeles nydelig!!
Kære Christiane – det glæder os at høre at den falder i smag.❤️ Her i Kontemplations team er vi også vilde med denne glutenfrie variant af den klassiske Drømmekage. Mums.😋