GYLDENRISTEDE KIKÆRTER
af Retreatkøkkenet | SMAG | 25. september 2019
Kikærter er proteinrige og har en fyldig, nøddeagtig smag. Når man har lyst til en salt snack inden eller til aftensmaden er disse gyldenristede kikærter en favorit i retreatkøkkenet. Så enkelt at tilberede at selv de yngste kan lede slagets gang. Så appetitlige at alle aldre nyder dem.
Ingredienser:
240 gram tørrede kikærter, sat i blød, kogt og skyllede. Hvis tiden er knap, kan man også bruge en dåse. Tørrede kikærter skal koge mellem én og to timer før de kan spises. Har de været udblødt natten over i vand, nedsættes kogetiden til 40 minutter.
1 spsk olivenolie
1/2 spsk tamari
1/2 tsk stødt spidskommen
1/2 tsk røget paprika som er en særlig version af den kendte søde paprika som er røget over egetræ hvad der giver dens smag en ganske speciel dybde og fylde
Et fed presset hvidløg eller 1/2 tsk hvidløgspulver
1 tsk salt
Fremgangsmåde:
Bland olie, salt og krydderier. Vend kikærterne i krydderolien.
Fordel kikærterne i et smurt ildfast fad eller på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen på 175 grader i 25-30 minutter. Vend dem et par gange undervejs så de bliver gyldne på alle sider.
Lad kikærterne køle til de er spiseklare. Server dem som tilbehør til salater, til suppe eller som en lille snack i sig selv.