Hvis du er i tvivl om hvordan meditation virker…

af Redaktionen | | 17. januar 2015

dan harris

“Hvis det ikke var for de omfattende forskningsresultater, er det lide sandsynligt at et urolig og skeptisk nyhedsanker nogensinde ville begynde at meditere”, siger nyhedskorrespondent Dan Harris om sig selv. “Videnskaben på området er virkelig overbevisende. Den viser, at meditation kan styrke dit immunforsvar, sænke dit blodtryk, hjælpe dig med at håndtere problemer lige fra irritabel tyktarm til psoriasis. Og når vi kigger på neurovidenskaben, bliver det virkelig sci-fi. Harvard har publiceret en undersøgelse, der viser, at den grå substans i centrale områder af din hjerne, der har at gøre med selvværd og medfølelse vokser ved daglige doser meditation. Samtidigt som den grå substans i det område, der er forbundet med stress, skrumper.”

Dan Harris: “Hack Your Brain’s Default Mode with Meditation” 

I denne video fremlægger Dan Harris en række interessante forskningsresultater på hvad der sker i hjernen når vi mediterer. Han forudsiger et muligt fremtidsscenarie: at meditation vil blive en daglig rutine på linie med at pudse tænder og spise sine 5 grønsager. Hvis Harvards undersøgelse viser sig at holde; at den del af hjernen der har at gøre med selvværd og medfølelse vokser gennem meditation, så lyder det som et godt fremtidscenarie med en verden der mennesker finder det at meditere lige så naturligt som at pudse tænder – som en naturlig del af den daglige – indre – hygiejne.

Dan Harris’ sidste bog hedder 10% Happier: How I Tamed the Voice in My Head, Reduced Stress Without Losing My Edge, and Found Self-Help That Actually Works – A True Story. Læs et uddrag fra bogen her.