Mens året 2018 går på hæld og vi forbereder os på at byde 2019 velkommen, falder det mange naturligt at tænke over livets større linjer. Sindet vandrer bagud i tid og forsøger at danne sig et overblik over året som næsten er gået. Og tankerne og energien rettes fremad mod det nye år. Nytåret er så stærk en markering af at livet forandres. At noget bliver fortid og nye oplevelser er i vente. Mange gør status; hvordan går det egentlig med éns liv? Er man på vej i den rigtige retning?
Og alt imens den type eftertænksomhed og eventuelle ændringer i livsvalg rummer mange potentialer, kan det være lettende at huske på at netop nu er helt nyt. Hvert eneste nu finder sted for første gang. Hvert eneste nu er en mulighed for at mærke efter, for at vælge, for at være. Hvert eneste øjeblik kan vi ønske hinanden glædeligt nyt-nu 💚

 


Jeanette Lykkegård er cand.scient.anth. med speciale i den shamanistiske befolkningsgruppe, tjuktjerne, som lever i det østlige Sibirien. Hun skriver for tiden phd ved Århus Universitet om deres kultur, livsspørgsmål og forhold til døden. Jeanette har som antropolog, fulgt Uddannelsen i Relationskompetence, et samarbejdsprojekt mellem Kontemplation, Foreningen Børns Livskundskab og Ikast Brande Kommune. Om dette forløb har hun skrevet en række tekster som kan læses på Kontemplations blog.

Hun modtager undervisning og praksisvejledning af Hanneli Ågotsdatter og Peter Høeg.
Hun sidder årlig i retreat. Det seneste år har hun med på retreat haft sin datter Zoey som blev født i januar 2018.


Billedkavalkade over nogle af Kontemplations aktiviteter i 2018:

Foto: @piaenghild

Foto: @kontemplation.dk

 


 

Share Button

Comments

comments

The Latest

  • Mørke over Vidå
    GENNEM BILDET 3 Vi har de to sidste uger foreslået en meditativ leg […]

More

www.kontemplation.dk