ISTE

af Retreatkøkkenet | | 4. september 2019

Processed with VSCO with fp1 preset

Til de varme sommerdage er isté et godt og læskende alternativ til de varme drikke. På Kontemplations seneste yogaretreat serverede køkkenet både en grøn og en hvid version. Her er vores opskrift:

 

Ingredienser:

Det er ret afgørende for smagen at udgangspunktet er en kvalitetsté. Selv er vi landet på to varianter som kalder på sol og sommer. Den ene er økologiske grøn sencha med tørrede blomster, citrus og mango-olie, den anden en økologisk hvid kejserté med ananas og jordbær. Der vil være en lang række andre téer der fungerer mindst lige så godt.

Udover téen behøves en lille smule sødt. Vi foretrækker akaciehonning og agavesirup fordi de ikke overtager smagen, men støtter op om téens finere nuancer.

Til sidst tilsættes, for at balancere drikkens sødme og syrlighed, saft fra en halv til en hel citron og et par limeskiver.

 

Fremgangsmåde:

Varm vandet op til 80 grader, og lad téen trække to-tre minutter. Trækker den længere, vil dens bitterstoffer blive for fremtrædende når téen drikkes kold.

Bland en anelse honning eller agavesirup i. Her må man prøve sig frem, men der skal mindre til end man tror. Alle smagsnuancer bliver tydeligere når téen afkøles.

Lad drikken stå i køleskabet til den er helt kold. Det vil vare nogle timer. Tilføj derefter presset citron.

Server med limeskiver og isterninger.