KAOTISK ÅBENHED EN TIRSDAG I SEPTEMBER

af Charlotte Toft | | 12. november 2022

Sell your cleverness and buy

De havde alle otte ramt muren måneder forinden. Tirsdag eftermiddag i september ramte jeg den med dem.

I flere år havde jeg som stressvejleder opøvet en nogenlunde fast og, synes jeg selv, succesfuld tilgang til at have med stressramte mennesker at gøre. Eller fast og fast, men jeg tog altid udgangspunkt i, hvad der rørte sig hos hver enkelt og mellem både dem og mig. Jeg havde styr på det. Havde styr på min entré, på deres historier og personligheder, på undervisningselementerne, og hvilken sandwich de bedst kunne lide. Og dét – bildte jeg mig ind – havde jeg også i dag, selvom bølger af små signaler allerede havde presset sig på fra morgenstunden for at fortælle mig noget andet.

Otte minutter i fem, otte minutter i mødetid og med øjnene fastlåst på mobilen, oplever jeg mig selv suse ned ad trapperne, fordi elevatoren ikke var der på sekundet. Og lige der i svinget mellem 2. og 1. sal ved jeg, at det ikke bare er endnu en tirsdag. Havde allerede tabt både plancher og kuglepenne, og kunne sådan set heller ikke huske deltagernes navne, eller om sandwichene var kommet.

’Men sælg nu ikke din dygtighed’, lød en stemme, for det gør man ikke, når man har ansvar for mennesker. Mennesker, der ovenikøbet har det dårligt. ’Måske skal jeg bare sige det, som det er?’, fløj det med et strejf af lettelse igennem mit hovede. ’Njaeeeej, for så inviterer jeg jo samtidig ind i en kaotisk åbenhed. Det går jo heller ikke.’

Invitere ind i kaotisk åbenhed… Kaotisk åbenhed? Hvor kom det fra? Det smagte både svært, stort og tillokkende. Men følelsen af kaotisk åbenhed var måske lige netop, hvad de stressramte inviterede ind til under vores møder, og som jeg styrede rundt i, så opmærksomt jeg kunne. Jeg trak vejret lidt dybere. Hilste imødekommende og åbnede døren i muren til en tirsdag aften, hvor vi købte ind i fælles kaotisk åbenhed og sammen solgte ud af vores dygtighed.

Foto: Charlotte Toft

 

 


 

Denne tekst er blevet til på Kontemplations interne skriveworkshop.

Deltagerne blev bedt om, på basis af Rumicitatet Sell your cleverness, buy bewilderment, indenfor 15 minutter, at skrive et blogindlæg på højst en A4-side.

Enkelte ting blev så siden rettet eller tilføjet. Men som helhed er teksten identisk med hvad der blev skrevet indenfor tidsrammen.
 

 


Charlotte er uddannet kultursociolog. Hun har arbejdet som journalist, redaktør og leder i over 20 år i nødhjælps- og udviklingsorganisationer. I dag arbejder hun som presse- og kommunikationskonsulent samt stresskonsulent. Charlotte har i en årrække fulgt Kontemplations undervisning og sidder årligt i retreats. Hun modtager undervisning og praksisvejledning af Hanneli Ågotsdatter og Peter Høeg.
Foto: Lars Schmidt

Efterlad en kommentar