KARDEMOMMEMUFFINS
af Britta Karlshøj | SMAG | 23. august 2021
Det er mandag.
Det er sommer.
Jeg er på retreat på Østerløkke.
Og det er min tur til at have te-tjansen.
Jeg finder gulerødder og kardemomme.
Mon ikke det kunne gå hen at blive nogle helt gode muffins?
Jeg prøver.
Her er, hvad du skal bruge, hvis du også vil prøve:
200 g hvedemel
1 dl yoghurt naturel
150 g knasende gyldent rørsukker
100 g blødt gult smør
200 g fintrevne gulerødder
50 g rosiner
1/4 tsk. fint havsalt
1/2 tsk. vanillesukker
1/2 tsk. kardemommefrø, som knuses i en morter – udelad dem endelig ikke, de giver en fantastisk smags-eksplosion i munden, du ikke vil gå glip af
1/2 tsk. natron
1 tsk. bagepulver af vinsten – jeg bruger altid bagepulver af vinsten, den har ikke nogen ‘kemisk bismag’
Du skal blot røre alle ingredienserne sammen og fordele dem i ca. 12 amerikanske muffinsforme.
Bages ved 175 grader i 15-20 minutter.
Ud af ovnen kan du nu tage disse orangefarvede muffins og nyde dem lige som de er – eller måske sammen med en kop te?
Britta Karlshøj
er cand.pæd.pæd.psyk. med speciale i mindfulness fra Århus Universitet og psykoterapeut MPF. Hun arbejder til daglig som privatpraktiserende psykoterapeut og har en passion for selvforsyning og tilblivelsen af nærende måltider. Britta er med i teamet bag Kontemplation og er køkkenchef ved vores retreats. Læs mere om Britta her.