KARDEMOMMEMUFFINS

af Britta Karlshøj | | 23. august 2021

Brittas Kardemommemuffins

Det er mandag.

Det er sommer.

Jeg er på retreat på Østerløkke.

Og det er min tur til at have te-tjansen.

 

Jeg finder gulerødder og kardemomme.

Mon ikke det kunne gå hen at blive nogle helt gode muffins?

Jeg prøver.

 

Her er, hvad du skal bruge, hvis du også vil prøve:

200 g hvedemel

1 dl yoghurt naturel

150 g knasende gyldent rørsukker

100 g blødt gult smør

200 g fintrevne gulerødder

50 g rosiner

1/4 tsk. fint havsalt

1/2 tsk. vanillesukker

1/2 tsk. kardemommefrø, som knuses i en morter – udelad dem endelig ikke, de giver en fantastisk smags-eksplosion i munden, du ikke vil gå glip af

1/2 tsk. natron

1 tsk. bagepulver af vinsten – jeg bruger altid bagepulver af vinsten, den har ikke nogen ‘kemisk bismag’

 

Du skal blot røre alle ingredienserne sammen og fordele dem i ca. 12 amerikanske muffinsforme.

Bages ved 175 grader i 15-20 minutter.

Ud af ovnen kan du nu tage disse orangefarvede muffins og nyde dem lige som de er – eller måske sammen med en kop te?

 


Britta Karlshøj
er cand.pæd.pæd.psyk. med speciale i mindfulness fra Århus Universitet og psykoterapeut MPF. Hun arbejder til daglig som privatpraktiserende psykoterapeut og har en passion for selvforsyning og tilblivelsen af nærende måltider. Britta er med i teamet bag Kontemplation og er køkkenchef ved vores retreats. Læs mere om Britta her.