KLASSISKE KOKOSKUGLER

af Britta Karlshøj | | 19. november 2023

Kokoskugler_opskrift_britta

 

Dadler er dejlige, og i selskab med kakao og kokos bliver de kun dejligere.

Vi er mange, der kan have lyst til at spise noget sødt i løbet af vores dag. Dadler rummer en nærmest himmelsk sødme, der kan imødekomme denne trang.

Jeg laver ofte disse kokoskugler en dag, hvor jeg har en følelse af god tid. En dag, hvor jeg mærker et overskud til at gøre lidt ekstra for mig selv og de mennesker, jeg holder af. En dag, hvor det at være i køkkenet bliver en kreativ leg, og efterlader mig med en følelse af lethed.

Og jeg sørger for at lave rigeligt til dage med lidt mindre overskud.

Kokoskuglerne kan holde sig i lang tid, hvis de opbevares i en fryser.

Jeg tager lidt op ad gangen og serverer for hjerte-mennesker, der lægger vejen forbi.

 

Kokoskugler_nærbillede

 

Opskriften er helt enkel. Nærmest beskeden. Men tag ikke fejl.

 

Du skal bruge følgende til ca. 40 kokoskugler:

500 g dadler – jeg fortrækker de helt utrolig lækre og smagfulde medjool dadler.

Meedjool betyder ’ukendt’ på arabisk, altså af ukendt oprindelse, og det er en af de største, sødeste og mest aromatiske af de forædlede daddelsorter.

Oprindelig stammer de fra Israel, men dyrkes nu også i Palæstina – og en lang række andre steder.

50 g kakaopulver – jeg vælger en raw, men enhver kakao kan bruges

75 g kokosmel

5 spsk. kokosolie

 

Sådan gør du:

  1. Udsten dadlerne og put dem i en foodprocessor
  2. Tilføj øvrige ingredienser og kør indtil massen er helt jævn
  3. Trilles til kugler, der eventuelt trilles i kokosmel – det vil sige, at du skal bruge mere kokosmel, hvis du vælger dette.
  4. Stil kokoskuglerne i fryseren og server dem gerne kolde.

 

 

Foto: Charlotte Toft


er cand.pæd.pæd.psyk. med speciale i mindfulness fra Århus Universitet og psykoterapeut MPF fra Vedfelt Instituttet.Hun arbejder til daglig som privatpraktiserende psykoterapeut og har en særlig interesse for drømmearbejde i den terapeutiske proces.

Britta har desuden en passion for selvforsyning og tilblivelsen af nærende måltider.

Britta er med i teamet bag Kontemplation og er underviser på Kontemplations platform. Desuden er Britta køkkenchef ved vores retreats.

Hun sidder årligt i retreat og modtager praksisvejledning af Peter Høeg.

Læs mere om Britta HER.

Efterlad en kommentar