Kontemplations nyhedsbrev januar 2016

af Hanneli Ågotsdatter | | 25. januar 2016

snetopper

Kære venner og bekendte af Kontemplation

Først og fremmest: Varme nytårshilsner til jer alle.

Dette brev skrives under et retreat. For en måned siden begyndte Peter og jeg en seks måneders tilbagetrækning. For, også i vores eget liv, at give plads til den fordybelse af meditation og yoga som er kernen i vores undervisning.

Som led i den status vi, som mange andre, bruger årsskiftet som anledning til, har vi set tilbage over årets møder med jer. Det er netop varmen og intensiteten i de møder der for os er en afgørende motivation for praksis og for at undervise.

Så tak for jeres hjertelighed og nærvær.

Dette nyhedsbrev er også præsentationen af Kontemplations underviseres forårsprogram – og nogle ord om efterårets:

Vi har planlagt tre grupperetreats på vores faste – og meget smukke – kursussted Østerløkke ved Vesterhavet. ‘Nærvær, Relation og Kommunikation’ i Kristi Himmelfartsferien, 4.- 8. maj, og to i begyndelsen af juli; ‘Invitation ind mod stilhed – om betydningen af både lyset og mørket i yoga og meditation’ og ‘GRÆNSER – at sætte dem og at slippe dem’

Østerløkke ved Vesterhavet

Østerløkke ved Vesterhavet

Peter underviser i juni tre dage på Vækstcentret i Nørre Snede under overskriften: ’At fortælle sit livs historie – og at begynde at afvikle den’.

Og Martin har i marts en workshop om mindfulness og livsglæde i Kolding, samt er række workshops på Sattva-yoga i København.

Disse kurser er alle åbne.

For andet år i træk tilbyder Ikast-Brande kommune sine ansatte et forløb i mindfulness-baseret stressreduktion (MBSR) som psykologen Jacob Piet og jeg står for i samarbejde med Vækstcenteret.

Et par ord om efteråret:

Der bliver igen et MBSR-forløb i Århus som Peter og jeg underviser på. Det starter tirsdag den 30. august.

Han og jeg planlægger også en todages workshop i København, ’Vi og verden – om eksistentielle valg’, sidst i november.

Grafisk design: Marianne Heidemann / Ikast-Brande Kommune

Grafisk design: Marianne Heidemann / Ikast-Brande Kommune

For jer der arbejder med børn, vil jeg nævne at også her er Ikast-Brande kommune innovativ. I samarbejde med Foreningen Børns Livskundskab og Kontemplation udbyder kommunen en uddannelse om nærvær og empati for mennesker der arbejder professionelt med børn. Foruden Peter og jeg underviser psykolog Helle Jensen, sanger og komponist Martin Guldberg og lærer Gitte Batz. Tilmeldingsfristen for denne uddannelse er 25. april 2016.

Fra og med juni i år er der igen åbent for mennesker som ønsker individuelle konsultationer hos mig i Nørre Snede.

Kontemplations kurser, vores blog, og aktiviteten på de sociale medier, er en kontinuerlig co-creation.

Jeg vil derfor gerne sige hjertelig tak for året der gik til jer som med jeres vidunderlige kreative og praktiske egenart er med til at bevæge fartøjet Kontemplation: Jeanette Lykkegård, Jesper Juul, Katrine Annesdatter-Madsen, Mikkel Strandbygaard, Celinah Malue Jakobsen, Tue Jakobsen, Natascha Hardt, Martijn van Beek, Frida Bull, Maria Bjørnstad Meling, Lasse Dumke, Anton Horsbøl Skjeldmoes, samt alle jer som igen og igen giver en hånd med.

Og en særlig stor og hjertelig tak til mine medundervisere, Martin Guldberg og Peter Høeg.

Varme hilsner
Hanneli Ågotsdatter