Kontemplations nytårsbrev

af Hanneli Ågotsdatter | | 1. januar 2018

fargekuler_sq

Kære venner og bekendte

På vegne af hele Kontemplation vil jeg gerne ønske jer alle et godt nytår.
Takke for det år som er gået. For jeres deltagelse i undervisningen og for at følge os på nettet.

Jeg vil også gerne bruge årsskiftet som anledning til at præsentere den del af vores program for det kommende år som nu ligger fast:

Det begynder med forløbet i mindfulness-baseret stressreduktion (MBSR) i Århus som starter 17. januar.
Dette er det tyvende MBSR-forløb vi afholder, det er en fortsat glæde at undervise indenfor denne forskningsbaserede og gennemprøvede form som MBSR tilbyder.

HipstamaticPhoto-513866725.655662

I påsken leder Martin Guldberg og jeg et retreat med fokus på mindfulness, yoga og kommunikation på Øster Løkke ved Vesterhavet.

Peter og jeg underviser 14. – 20. juni på et syv dages stilhedsretreat ved Limfjorden under overskriften Stilheden – fordybelsen – naturen.
At vi, for første gang, har stilhed som tema for et helt retreat, er et svar på at kursister mange gange har efterlyst netop dette.
Det samme gælder et andet tiltag: Efter at forældre har ønsket en kreativ nærværstræning for deres børn, planlægger vi nu et familieretreat i sommerferien, med blandt andet undervisning af børn og voksne hver for sig og sammen, i yoga, nærvær og empati, og i leg og kreativitet som et mødepunkt i familien (mere om dette i næste nyhedsbrev).

22. – 25. marts holder Peter på Vækstcenteret i Nørre Snede et kursus om Meditation, hjertelighed og instinkter.
31. maj – 3. juni afholder jeg, ligeledes på Vækstcenteret, et kursus om Hjertet og kroppen i meditativ praksis. Dette kursus er for en lille gruppe og forudsætter at man har modtaget undervisning af Jes Bertelsen.

10. september 2018 begynder det ny forløb af Uddannelsen i Relationskompetence. Det er tredje gang vi, i samarbejde med Foreningen Børns Livskundskab, gennemfører dette forløb. Denne gang er Katinka Gøtzsche, forkvinde for Børns Livskundskab, sammen med mig ansvarlig for forløbet. Med os har vi familieterapeut Jesper Juul, psykolog Helle Jensen, lærer Gitte Batz og Peter Høeg.

Vi, et lidt større hold fra teamet bag Kontemplation, har i efteråret, på retreatstedet Øster Løkke, haft besøg af fotografen Justin Hummerston. Sammen med ham har vi produceret en række korte informationsfilm om selve det at sidde i retreat. Dette materiale er nu ved at blive klippet – og musikken ved at blive komponeret. Vi glæder os rigtig meget til i løbet af foråret at kunne fremlægge nogle af resultaterne.

På vegne af holdet bag Kontemplation sender jeg jer varme nytårshilsner,

Hanneli Ågotsdatter

 

raulic