Kontemplations tilbageblik på 2017

af Redaktionen | | 29. december 2017

UR_pude og femkant_lille

Vi tager i Kontemplation anledning af nytåret til at se tilbage på det år som er gået.

I det forløbne år har vi afholdt et MBSR-forløb i Århus i både efteråret og foråret.
Martin Guldberg har afholdt en række workshops i mindfulness, blandt andet på Sattva Yogas yogalæreruddannelse.
Hanneli Ågotsdatter har, sammen med psykolog Jacob Piet, i foråret afsluttet et MBSR-forløb for Ikast-Brande Kommune som Kommunen har bestilt på Vækstcenteret. Disse forløb bliver løbende evalueret og et nyt, overtegnet, forløb begynder januar 2018.

Gående meditation ved Vesterhavet

Gående meditation ved Vesterhavet

Kontemplation har stået for tre retreats, påskeretreatet, som Hanneli og Martin ledede, Hannelis og Peter Høegs Seksdages sommerretreat i juni og Invitation ind mod stilhed i juli som Hanneli afholdt. Alle tre retreats fandt sted på strandgården Øster Løkke ved Vesterhavet.

I august underviste Hanneli en uge i nærværsyoga på Mind and Lifes Summer Research Institute på Fraueninsel i Chiemsee i Sydtyskland, et symposium hvorpå den nyeste forskning inden for de kontemplative videnskaber bliver præsenteret.
Peter ledede to kurser på Vækstcenteret. Og han og Hanneli tog hul på anden runde af Uddannelsen i relationskompetence i begyndelsen af september.
Peters fortsatte forløb om meditation og hverdagens kreativitet indledtes i slutningen af oktober.

Hanneli stod, på Brande Bibliotek, for tre lørdage om mindfulness og yoga for 40 entusiastiske kvinder. Og et forløb om mindfulness på kunst- og designmusèet Trapholt for musèets medarbejdere.

I begyndelsen af december holdt Peter og Hanneli en todages workshop, Vi og verden, i Sattva Yogas lokaler i København. Vi har, de sidste par år, i Hovedstaden, kun kunnet finde tid til dette ene, korte undervisningsforløb. Som det ikke desto mindre er en virkelig glæde at holde.

FB forside_1. modul

Anden runde af uddannelsen i relationskompetence for mennesker der arbejder med børn – og for forældre – som vi leder i samarbejde med Ikast-Brande Kommune og Børns Livskundskab, er nu halvejs og afsluttes i løbet det kommende halve år. Det er en stor, udfordrende og spændende undervisningsopgave at løfte (sammen med Helle Jensen, Jesper Juul, Gitte Batz og Mads Haagen).

I september fastholdt fotografen Justin Hummerston, sammen med en større del af Kontemplations team, en række retreatstemninger på Øster Løkke. Dette materiale bliver i disse uger klippet. Vi glæder os til snart at kunne præsentere resultatet.

Og så tænker vi med glæde tilbage på den lange række af individuelle møder og praksissamtaler året har bragt.

Tak til alle jer der har deltaget i, og fulgt, dette.

Kontemplation ønsker jer alle et godt og meningsfyldt nytår.

 


Fotografier fra Uddannelsen i relationskompetence: Pia Enghild