KONTEMPLATIVE BROWNIES

af Retreatkøkkenet | | 13. november 2021

Kontemplative Brownie

Vi har en sød tand, det indrømmer vi. Og blandt vores favoritopskrifter har vi nu fundet frem vores kontemplative brownies. Det er dem der rammer smagsløgene med en eksplosion af tilfredsstillelse og får samtalen rundt om bordet til at forstumme. Opmærksomheden suges ubønhørlig ind mod smagsoplevelsen, og en intens glæde over kombinationen af chokoladens bløde richness og valnøddernes bitre skarphed breder sig som et indre smil.

Lover vi for meget? Prøv dem selv!

 

Her er ingredienserne du behøver:

150 gram valnødder
250 gram økologisk mørk chokolade (70% eller 80%)
140 gram økologisk smør
360 gram rørsukker
7 små æg eller 5 mellemstore økologiske æg
2 spiseskeer økologisk kakaopulver
70 gram hvedemel
¼ teske bagepulver
½ teske salt

Husk at kvaliteten af de endelige brownies begynder med valget at råvarernes kvalitet.

 

Fremgangsmåde:

Hak valnødderne groft og læg dem i en skål til senere i processen.
Hak chokoladen groft og kom den sammen med smørret i en skål. Smelt chokoladen og smørret i et vandbad.

Pisk æg og rørsukker let sammen, æggemassen skal samles dog uden at blive pisket for luftig eller stiv som i mange andre kager.

Bland æggemassen og chokoladesmørret sammen med en stor ske. Hæld kun lidt af den varme chokolade i ad gangen.

Bland de tørre ingredienser i en skål for sig; mel, kakao, bagepulver, salt.
Sigt det tørre i dejen mens du rører rundt.

Til sidst vender du valnødderne i brownie-dejen.

Hæld dejen ud i en form så massen har en tykkelse/dybde på omkring 4 cm.

Bag dine brownies i ovnen på 170 grader i 40 minutter.
Undgå varmluft da det samtidigt vil tørre dem.

Lad den færdige brownie afkøle i formen, og skær dem så ud i små kontemplative stykker.

Bryg en kop kaffe eller te og inviter dig selv – og eventuelt en ven – ned på meditationspuden, et voilà: Lad din Brownie-kontemplation begynde!