KONTEMPLATIVE KOKOSMAKRONER
af Retreatkøkkenet | SMAG | 16. juli 2021
Det kan ske at man tager en mundfuld kage og så går verden i stå.
Smagens intensitet kalder så meget på øjeblikkeligt nærvær at man slet ikke kan vægre sig mod at komme helt og fuldt til stede.
Sådan er det med disse kokosmakroner.
Hver mundfuld anbefales som en lille kontemplation i sig selv. ❤️
De er også helt enormt nemme at bage!
Her er hvad du behøver til 12 makroner:
250 kokosmel
200 gram rørsukker
3 æg
1/2 teske rent vaniljepulver eller kornene fra 1 vaniljestang
Hvis man ønsker chokoladebund:
200 gram mørk chokolade smeltes i vandbad.
Sådan går du frem:
Begynd med at røre vaniljekornene ud i kun lidt af sukkeret.
Bland derefter alle de tørre ingredienser: kokosmel, rørsukker og vanilje.
Slå æggene ud i en separat skål og pisk dem let sammen.
Til denne opskrift skal du bruge både blommen og hviden. Det er noget af hemmeligheden bag makronernes intensitet. Den anden del er de økologiske råvarer og kærligheden til processen.
Bland æggemassen med det tørre.
Når det hele er blandet sammen, lader du massen trække i tyve minutter.
Form passende mængde kokosmasse til små pyramider på et bagepapir.
Makronerne bages ved 180 grader i 12-15 minutter.
Tag dem ud når du synes de har fået den rigtige gyldne farve.
De varme toppe flyttes med varsomhed over på en bagerist hvor de afkøles.
Når makronerne er afkølet, kan de nydes som de er. Ønsker du chokoladebund dyppes de – afkølede – i smeltet chokolade og hviler til chokoladen er stivnet.
Velbekomme!