Hjertet og kroppen i meditativ praksis II
Et Vækstcenterkursus med Hanneli Ågotsdatter
24.-27. januar 2019
Hold 2

På dette kursus vil vi fokusere på kroppen og hjertet som veje ind mod dobbeltrettet praksis. Det er en forudsætning for at deltage på dette kursus at man har modtaget undervisning fra Jes Bertelsen.

Gruppen er begrænset til maksimalt 12 deltagere, og undervisningen vil foregå i Træsalen.

Den fysiske forankring
Ved træning og bevidstgørelse af kroppen er det muligt at finde ind til en dybere centrering, fylde og ro som en basis for meditativ praksis. Vi kommer til at fordybe arbejdet med yin yoga og nærværsyoga som veje til at blødgøre fysiske spændingsmønstre og som metoder til at skabe et kropsrum hvori praksis kan fordybe sig. Disse yogaformer er for alle kroppe og enhver alder. Hver enkelt deltager bliver inviteret til at arbejde ud fra sine egne fysiske muligheder. Der bliver mulighed for individuel justering undervejs.

Hjertets nærvær
Hjertet har mange modifikationer som det skifter imellem i sit eget tempo. Med nænsomhed og respekt kommer vi til at undersøge hvordan vi mest præcist kan møde hjertet. Hvordan en indre praksis kan tage afsæt herfra, hvad enten hjertet er åbent eller lukket, sorg- eller smertefuldt, stille og lavmælt, eller måske glædesfyldt.

Stilhed og fordybelse
Det kræver mod at åbne sig indad. Mod at åbne sig mod andre. At tillade sig selv dybere kontakt med kroppen og med hjertefølelserne. At møde og turde se ind i de måder vi begrænser os selv på, også det kræver vedholdenhed. Gennem perioder af stilhed vil vi lede efter hjertemodet til at fordybe den meditative praksis, nærværet og kropsbevidstheden.

Kursets rytme er bygget op over individuelt indre arbejde og fordybelse i stilhed, og over undervisning og udveksling omkring den enkeltes praksis og proces.

Dato:
24. – 27. januar 2019

Dubletten begynder torsdag den 24. januar kl. 19.30 og slutter søndag den 27. januar kl. 14

Pris: DKK 2.550 / Studiepris: DKK 1.600
Forplejning: DKK 330

Sted:
Vækstcenteret, Træsalen
Rørbækvej 10
8766 Nørre Snede

Tilmelding:
Du kan tilmelde dig dette kursus her på Vækstcenterets hjemmeside.

Underviser:
Hanneli Ågotsdatter

HanneliHanneli Ågotsdatter er cand.arch., psykoterapeut, meditations- og yogalærer. Hun leder retreats og underviser på Kontemplations 8-ugers forløb i mindfulness-baseret stressreduktion (MBSR). Derudover vejleder hun mennesker i individuelle forløb.
Hanneli er den daglige leder af Kontemplation. Hun lever i en vekselvirkning mellem et udadrettet arbejdsliv og tilbagetrækning i længere retreats, og er i sit arbejde motiveret af den dybe meningsfylde det giver at følge menneskers udviklingsprocesser.
Hun er tilknyttet Vækstcenteret i Nørre Snede og modtager praksisvejledning af Jes Bertelsen.

 

 


 

Billeder fra Vækstcenteret:

 


 

Share Button

The Latest

  • Mørke over Vidå
    GENNEM BILDET 3 Vi har de to sidste uger foreslået en meditativ leg […]

More

www.kontemplation.dk