8 ugers mindfulness-forløb med meditation og bevægelse

Foto: Jeanette Lykkegård

8 ugers mindfulness-forløb med meditation og bevægelse

med Jeanette Lykkegård

starter 9. september 2019

Dette mindfulness-forløb er en invitation til at deltage i en proces hvor vi én aften om ugen i otte uger – i et tillidsfuldt rum – giver plads til selvomsorg og nærværstræning.

Mindfulness, bevidst nærvær, er en tilstand vi alle er født med et talent for. Dette talent giver vi plads ved at øve os: i at komme til stede med hele os selv, og i at indtage en balanceret og ikke-vurderende holdning til livet som det udspiller sig øjeblik for øjeblik.

Forskning viser at vi med mindfulness har mulighed for at fremme kvaliteter som empati, koncentration, opmærksomhed, venlighed, medfølelse og det almindelige velbefindende.

Meditation er en metode hvorigennem vi kan øge nærværet og oplevelsen af at være til stede ved at begynde at undersøge selve vor bevidstheds væsen.

Stressforskeren og mikrobiologen Jon Kabat-Zinn, hvis forskning og undervisning er en afgørende faktor bag den internationale interesse for mindfulness, har formuleret det på den måde at ”meditation handler ganske enkelt om at være dig selv og vide noget om hvem det er”.

Nærværstræning og mindfulness er udviklet i mange forskellige kulturer og former. Ved siden af forskningsbaserede øvelser, vil vi berøre den måde andre folkeslag bruger naturen og fortællingen som en måde at komme til stede og i kontakt med sine omgivelser på.

staying-centered-holding-the-space_blog

Udover træning i nærvær via guidede meditationer vil vi også træne kropsbevidsthed. Vi opfatter vores omverden med alle kroppens sansekanaler, og den er en værdifuld kilde til information omkring vores trivsel.

Med en god kontakt til sin krop er det muligt at lytte til dens forskellige signaler, og derved kan vi bedre tage vare på os selv – og på andre.

Vi vil på dette forløb øge kropsbevidstheden gennem kropsscanninger, enkle og nænsomme yogaøvelser og dynamiske bevægelser.

Med større kontakt til og forankring i én selv, er det muligt at møde og være til stede for vores omverden med større ægthed, åbenhed og venlighed – og disse aspekter af nærværstræningen vil vi undersøge via øvelser i par og i grupper.

Forløbet sigter mod at støtte den enkelte i at opbygge en regelmæssig nærværspraksis i sin hverdag.

Jeanette Lykkegård_profilbio_bw
Underviser: Jeanette Lykkegård

Jeanette er antropolog med speciale i den shamanistiske befolkningsgruppe, tjuktjerne, som lever i det østlige Sibirien. Hun er en del af teamet bag Kontemplation, hvor hun har medvirket på en række kurser og retreats. Hun har fulgt Uddannelsen i Relationskompetence, Empati og Nærvær - et samarbejdsprojekt mellem Kontemplation, Foreningen Børns Livskundskab og Ikast Brande Kommune. Jeanette har skrevet en række artikler og indlæg på Kontemplations BLOG, om blandt andet nærvær, sanselighed, pædagogik og naturen.

Hun arbejder med at integrere nærvær, menneskelig kontakt og vores samspil med naturen. Hun har flere års træning i nærvær og yogapraksis og sidder årligt i retreat.

Jeanette modtager undervisning og praksisvejledning af Hanneli Ågotsdatter og Peter Høeg.

PRAKTISK INFO

Vi mødes 8 mandage i 2 timer i en mindre gruppe på max 15 deltagere. Du får størst udbytte af forløbet hvis du indstiller dig på i denne periode at gøre et dagligt hjemmearbejde på cirka 20 minutter i form af mindfulness-praksis. Som støtte til dette hjemmearbejde anvendes Kontemplations lydfiler med guidede meditationer og yogasekvenser.

Kursuspris:
Prisen for forløbet er 1.150 kroner.

Kursusbeløbet inkluderer undervisning, kursusmateriale, te og lette snacks, samt mulighed for individuel vejledning.

Tidspunkter:
Forløbet finder sted 8 mandage fra kl. 18.30 – 20.30

  1. session: mandag 9. september
  2. session: mandag 16. september
  3. session: mandag 23. september
  4. session: mandag 30. september
  5. session: mandag 7. oktober
  6. session: mandag 21. oktober
  7. session: mandag 28. oktober
  8. session: mandag 4. november

Der tages forbehold om enkelte ændringer.

TILMELDING

Du tilmelder dig dette kursus ved at udfylde skemaet nedenfor eller ved at sende en mail til jeanette@kontemplation.dk. Du vil derefter modtage en bekræftelsesmail med praktiske oplysninger.

I beskedfeltet opfordres du til at skrive om du har erfaring med nærværspraksis i form af yoga eller meditation. Alle er velkomne uanset erfaringsgrundlag.

Indtast venligst dit navn.
Indtast venligst en besked
Du skal acceptere Vilkår og Betingelser.

KURSUSSTEDET:

Det Sunde Hus
Søren Frichs Vej 68
8230 Aarhus