At være i live med livet

Kursus: 
AT VÆRE I LIVE MED LIVET - Mindfulnesspraksis i naturen
med Jeanette Lykkegård

At være i live med livet

Mindfulness-praksis i naturen

med Jeanette Lykkegård

Lørdag den 5. juni

Lørdag den 3. juli

Lørdag den 31. juli

Lørdag den 21. august

Alle dage kl. 10 - 13:30

Dette er en invitation til at tilbringe en formiddag, eller flere, i skoven for med naturens støtte i fællesskab at meditere og praktisere nærvær.

Mindfulness-praksis er træning i nærvær. Det er at øve sig i at komme til stede her hvor vi er, med hele os selv, og samtidig indtage en balanceret og ikke-vurderende holdning til os selv og livet som det udspiller sig øjeblik for øjeblik.

Med mindfulness har vi mulighed for at fremme kvaliteter som empati, koncentration, opmærksomhed, venlighed, medfølelse og det almindelige velbefindende.

Meditation er en metode hvorigennem vi kan øge nærværet og oplevelsen af at være til stede ved at begynde at undersøge selve vores bevidstheds væsen.

Med Moesgaard skov som praksisrum vil vi henover formiddagen bevæge os gennem gående meditation, siddende meditation og blide yogastræk. På et tidspunkt finder vi et sted hvor vi spiser vores madpakker. Her vil vi sammen udforske det at spise sammen med nærvær. Alt dette i et forsøg på komme lidt nærmere det nu vi lever i. Lidt nærmere det visse befokningsgrupper, der lever tæt på naturen, kalder "at være i live med livet".

Ved at praktisere i skoven er det muligt at modtage støtte til denne bevægelse indad: Vi mærker livets konstante kreative foranderlighed helt umiddelbart i vores omgivelser, vi mærker en væren i denne kreativitet, vi mærker en rummelighed.

UNDERVISER:

Jeanette Lykkegaard_bio
Jeanette Lykkegård

Jeanette er antropolog og har skrevet ph.d. om den shamanistiske befolkningsgruppe, tjuktjerne, som lever i det østlige Sibirien. Hun er en del af teamet bag Kontemplation hvor hun har medvirket på en række kurser og retreats.

Hun arbejder med at integrere nærvær, menneskelig kontakt og vores samspil med naturen. Hun har flere års træning i nærvær og yogapraksis og sidder årligt i retreat.

Jeanette modtager undervisning og praksisvejledning af Hanneli Ågotsdatter og Peter Høeg

 

PRAKTISK INFO

 

Tidspunkt:

Lørdag den 5. juni

Lørdag den 3. juli

Lørdag den 31. juli

Lørdag den 21. august

Alle dage kl. 10 - 13:30

Sted:
Moesgård skov, 8270 Højbjerg.

Medbring:
Løst, praktisk tøj der passer til vejret.
En madpakke og noget at drikke.
Noget at sidde på og yogamåtte eller liggeunderlag.

Pris:
150,- kr. per gang.

Max 10 deltagere per gang.

Skriv til os:

Har du spørgsmål til forløbet er du meget velkommen til at skrive til kontakt@kontemplation.dk.

TILMELDING

Du tilmelder dig kurset ved at udfylde nedenstående form eller ved at sende en mail til kontakt@kontemplation.dk.
Du vil derefter modtage en tilmeldingsmail med betalingsoplysninger og praktisk information om hvor vi mødes.

Din plads er reserveret, når vi har modtaget din indbetaling.

Angiv venligst i kommentarfeltet om du ønsker at deltage alle gange, eller eventuelt hvilke datoer du ønsker at deltage.

Der tages forbehold for enkelte ændringer.

MOESGÅRD SKOV

Moesgård Skov, med den gennemløbende Giber Å, er en gammel løvskov med et rigt fugle- og dyreliv. Skoven rummer, udover det liv der udfolder sig nu, spor efter vores forfædre. Nogle af disse spor kan føres helt tilbage til stenalderen.