DEN INDRE OG DEN YDRE NATUR

Vesterhavet

DEN INDRE OG DEN YDRE NATUR

Fordybelsesdage ved Vesterhavet

22. – 25. juli 2021

med Jeanette Lykkegård

Disse dage på strandgården Øster Løkke ved Vesterhavet er en invitation til dem som ønsker at udforske de muligheder en midlertidig tilbagetrækning fra hverdagen rummer for en fordybet nærværspraksis.

Det er også en invitation til at undersøge hvordan den ydre natur omkring Øster Løkke, på én og samme gang barsk og indbydende med de store åbne vidder og havets kræfter og foranderlighed, kan indvirke på, og støtte op omkring, rejsen ind mod os selv, rejsen i vores indre landskaber. Hvordan den ydre natur vækker, stimulerer og kan bevidstgøre den indre natur.

Vi vil sammen meditere, dyrke yoga, dvæle ved, lytte til, iagttage og interagere i og med naturen. Undersøge muligheden for at læne sig ind i den væren, den stilhed og rummelighed som findes dér, mit i omgivelsernes  omskiftelighed.

Undervisningen indeholder enkle guidede meditationer, blid yoga og bevægelse, udvekslinger og meditative vandringer i naturen omkring Øster Løkke. Herudover vil vi bevæge os ind i en sanselig undersøgelse af elementerne vand, ild, jord og luft. En del af undervisningen vil således foregå i det fri. For at kultivere fordybelsen indad vil der undervejs være perioder med stilhed. 

Kurset er åbent for alle. Det er ikke en forudsætning at man har erfaring med meditation eller yoga for at deltage.
Der vil undervejs være mulighed for individuelle samtaler med underviserne.

UNDERVISERE:
Jeanette-Lykkegaard_bio-300x300
Jeanette Lykkegård

er antropolog og har skrevet ph.d. om livs og dødsprocesser, herunder menneske-dyr-natur relationer, blandt den shamanistiske befolkningsgruppe tjuktjerne i Sibirien. 
Jeanette har mange års erfaring med meditation og sidder årligt i retreat. Hun underviser i nærværstræning og modtager supervision og praksisvejledning af Hanneli Ågotsdatter og Peter Høeg. Jeanette er en del af teamet bag Kontemplation.

PRAKTISK INFO

STED
Øster Løkke
Hildebrand Instituttet
Løkkevej 40, Trans
7620 Lemvig

 

TIDSPUNKTER
Undervisningen begynder torsdag den 22. juli kl. 19, og Øster Løkkes døre er åbne fra kl. 17 så der er god tid til at finde sit værelse og få en bid aftensmad inden kurset begynder. Retreatet afsluttes søndag den 25. juli kl. 15.

 

RETREATPRISER inkl. overnatning, mad og undervisning

  • Der findes nogle enkelte teltpladser på Øster Løkke, ligger man i telt, er prisen for retreatet kr. 2.750
  • Dobbeltværelse kr. 3.550
  • Enkeltværelse med bad på gangen kr. 4.050
  • Enkeltværelse med eget badeværelse kr. 4.500

 

PRAKTISK
Du bedes medbringe sengetøj, håndklæde, et varmt tæppe til meditationerne samt komfortabelt tøj, der egner sig til yoga og meditation.

Der kan også lejes sengetøj på Øster Løkke til 75 kr. pr. sæt og håndklæder til 25 kr. pr. sæt.

 

FULD FORPLEJNING
Økologisk og vegetarisk mad.
Vores køkkenchef, Mikkel Strandbygaard, får brug for en hjælpende hånd, alle deltagere har derfor et par køkkentjanser i løbet af retreatet.

 

DAGSRYTMEN:
· Morgenmad: 8:00 - 8.45
· Formiddagsundervisning: 9.30 - 12.30
Formiddagsstrækket vil rumme stræk af siddende meditation, yoga, kropsscanning, gående meditation og udvekslinger. I løbet af disse tre timer vil der være en tepause.
· Frokost: 13.15
· Eftermiddagspause
· Eftermiddagsundervisning: 16:00 - 18.30
Eftermiddagsstrækket vil rumme siddende meditation, bevægelse til musik, meditativ vandring, og udveksling
· Aftensmad: 19.15
· Aftenssamling: 21:00 - 21:30

Kontemplations køkkenchef:
Mikkel Landro1cropbw
Mikkel Strandbygaard

er arkitekt, møbeldesigner og fotograf. Han er Kontemplations grafiske designer, administrator og køkkenchef. Han er optaget af gastronomisk madlavning og henter sin inspiration fra et liv med mange rejser og længerevarende udlandsophold.

Han bor på sin gård på Djursland hvor han blandt andet dyrker mikrogrønt og friske krydderurter. Mikkels afgrøde bidrager generøst til retreatkøkkenets råvarer.

 

TILMELDING

Du kan tilmelde dig ved at udfylde nedenstående form eller ved at sende en mail til kontakt@kontemplation.dk. Din plads er reserveret, når vi har modtaget din indbetaling.

Der tages forbehold for enkelte ændringer.

KURSUSSTED

 

ØSTER LØKKE VED VESTERHAVET
Øster Løkke ligger direkte ud til havet, og naturen omkring den smukke gård er storslået. Når vejret tillader det, lægger vi en del af retreatets nærværstræning udendørs.