FORDYBELSE – af den meditative proces og af kontakten til medmenneskene

Vækstcenteret5b

FORDYBELSE – af den meditative proces og af kontakten til medmenneskene

Et årsforløb på Vækstcenteret

med Peter Høeg

Første modul: 16. – 19. september 2021
Andet modul: 24. – 27. februar 2022
Tredje modul: 7. – 11. september 2022

Gule sal · Vækstcenteret · Nørre Snede

Dette forløb er for deltagere der har en meditativ praksis eller ønsker, fra forløbets begyndelse, at etablere det.
Og som har interessen i, og hjertemodet til, at arbejde på bringe noget af den hjertelighed og klarhed – og humor – som er en mulig frugt af indre fordybelse, direkte ud i kontakten med andre mennesker og med omverdenen i det hele taget.
Og som har lyst til at være en del af en fast gruppe over et år.

Holdningen bag dette forløb er at den individuelle meditative praksis og fordybelsen af kontakten med andre er to lige vigtige sider af et meningsfuldt liv.

Det består af tre moduler hvoraf det sidste er et femdages retreat på Sol15 i Nørre Snede.

De enkelte dage på alle moduler har samme opbygning: Formiddagene består af lange indadvendte stræk med meditationer, udvekslinger om den enkeltes praksis, forskellige slags yoga og en skrivemeditation (som er en ikke-præstationsorienteret måde at støtte udviklingen af et personligt sprog for det indre på). Og med stræk af stilhed.

Eftermiddagene rummer forskellige øvelser i at bringe meditative kvaliteter som hjertelighed, empati, kreativitet, humor og klarhed ind i kontakten med andre. For at møde den anden og de andre som de virkelig er. Og for at de kan mærke os som vi er.Denne træning i kontakt vil rumme forskellige dialogformer og kreative kontaktøvelser.
Ofte i en legende form. Fordybelse mellem mennesker indfinder sig måske bedst når vi vover at give plads også til sårbarheden – og til det indre legebarn.

For at understøtte oplevelsen af at vi gennem dette år er en del af en gruppe, og for at give plads til undervisning og udveksling om praksis – og om kontakt – ligger der i løbet af året, mellem modulerne, i alt to zoommøder i mindre grupper.

Datoerne for zoommøderne aftales på første modul

Peter Høeg

er mag.art., forfatter og underviser i meditation, empati og kreativitet. Han er en af Kontemplations faste undervisere, medstifter af Foreningen Børns Livskundskab og en del af Vækstcenterets undervisergruppe.

Foto: Henrik Saxgren

 

 

KURSUSSTEDET: VÆKSTCENTERET
Solbakkevej 15 og Rørbækvej 12
8766 Nørre Snede