FORDYBELSE

Vaekstcenteret1c_smalt

FORDYBELSE

– gennem meditation, nærværsyoga og samtaler om praksis

 

15. – 18. august 2019

Et Vækstcenterkursus med Hanneli Ågotsdatter

Kurset er overtegnet.

Vi henviser til Hannelis kursus PRAKSISGRUPPE som finder sted 14.-17. november 2019.

Dette kursus vil fokusere på indre træning med udgangspunkt i dobbeltrettet bevidsthed, i kroppens rolle og på samtaler om den enkelte deltagers praksis.

Det er en forudsætning for at deltage på dette kursus at man har modtaget undervisning fra Jes Bertelsen.

Kurset foregår i Træsalen på Vækstcenteret og har et maksimalt deltagerantal på 12, for at give god plads til individuelle udvekslinger.

Formiddagene består af længere indadvendte stræk i stilhed, af siddende meditationer, yoga, kropsskanninger og en skrivemeditation.
Eftermiddagene rummer mere dynamiske og kreative øvelser og dialoger.

Det er tanken at undersøge hvordan meditation, nærværsyoga og samtaler om praksis, når disse tre elementer føres sammen, kan støtte hinanden.

Meditation kan være grundlæggende træning i på én gang at være åben indad mod dybere niveauer af en selv og udad mod omverden.
Vi vil på kurset gå særlig ind på de forskellige elementer som en regelmæssig meditativ træning består af og derigennem undersøge, hvordan vi får hele os selv med i vores indre træning.

Nærværsyoga er tilstedevær i bevægelse, en vej til at levendegøre den stillesiddende fordybelse og føre den med ud i hverdagen og dens relationer.

Dialoger om praksis er muligheden for, i denne forholdsvis lille og overskuelige gruppe, at undersøge, nuancere og klargøre sine indre erfaringer i udveksling med underviseren.

Sammen udgør disse tre elementer en mulighed for både indadvendt og udadvendt fordybelse.

Hanneli_Agotsdatter_dejerhøj_bw
Hanneli Ågotsdatter

er cand.arch, psykoterapeut og meditationslærer.

Hun etablerede Kontemplation i 2010.

Hanneli er MBSR-underviser uddannet af Jon Kabat-Zinn, Saki Santorelli og Florence Meleo-Meyer på Center for Mindfulness, University of Massachusetts Medical School, USA.

Hanneli har de seneste år været medansvarlig for Foreningen Børns Livskundskabs Uddannelse i Relationskompetence for mennesker der arbejder professionelt med børn.

Hun lever i en vekselvirkning mellem et udadrettet arbejdsliv og tilbagetrækning i længere retreats.

Hun er en del af Vækstcenterets faste undervisergruppe, og hun modtager praksisvejledning af Jes Bertelsen.

KURSUSSTEDET: VÆKSTCENTERET
Rørbækvej 12
8766 Nørre Snede