I LIVE MED NATUREN – Fordybelsesdag i Vrads Sande

Lasse og Jeanette

I LIVE MED NATUREN – Fordybelsesdag i Vrads Sande

med Jeanette Lykkegård

Medunderviser: Lasse Dümke

Lørdag 12. august kl. 10 - 20:30

Dette er en invitation til en hel fordybelsesdag i naturen med antropolog Jeanette Lykkegård, og biolog Lasse Dümke. Sammen vil vi praktisere nærvær og udforske vores indre landskaber, støttet af naturen omkring os.

Vi vil tilbringe dagen i det fredede hedelandskab Vrads Sande og bevæge os gennem både gående og siddende meditationer samt blide yogastræk.

Vi ønsker at bringe vores respektive fagligheder ind i dagen. Jeanette vil trække på viden fra sit antropologiske arbejde - primært hendes tid blandt tjuktjerne i Sibirien - omkring sammenhængen mellem natur, bevidsthed og fortællinger.
Lasse vil åbne døren til biologiens i sig selv spirituelle univers gennem historier om arter, som vi møder på vejen og økosystemer, vi bevæger os igennem. Begge dele for at understøtte vores samvær med naturen.

Dagen vil veksle mellem at være guidet af Jeanette og Lasse, og for deltagernes vedkommende foregå primært i stilhed med tid og rum til at fordybe det sprogløse nærvær med naturen.

Undervejs finder vi et sted at spise vores frokost i stilhed. Her inviterer vi til at spise med nærvær og være opmærksomme på madens smag, duft og tekstur samt lydene omkring os.

Der vil i løbet af dagen være et par instruktionsfrie pauser, hvor man er velkommen til både at blive med gruppen, og til at være lidt alene med naturen.

Når vi nærmer os aften, bevæger vi os nænsomt ud af stilheden og praksis, og bearbejder dagens indtryk i fællesskab. Derefter spiser vi aftensmad omkring bål.

Det kan være intenst at praktisere nærvær i naturen en hel dag. Og givende. Vi forsøger at lade os guide af den ydre naturs liv – vejrskift, dyrenes og insekternes færden, duftene, solens eller regnens stråler og det høje himmelrum – og bringe den ind i vores praksis.
Livets naturlige stemningsskift og bevægelse kan blive tydeligere ved længere ophold udendørs, og dette kan åbne op for at mærke den konstante kreative foranderlighed også i os selv.

Vi vil bede de som vi ikke tidligere har mødt, om at de ved tilmelding skriver et par linjer om deres eventuelle erfaringer med nærværspraksis såsom meditation, yoga eller lignende.

UNDERVISER:

jeanette 1
Jeanette Lykkegård

er antropolog, og har skrevet ph.d. om livs- og dødsprocesser blandt den shamanistiske befolkningsgruppe, tjuktjerne, som lever i det østlige Sibirien. Siden har hun blandt andet, både som praktiker og antropolog, undersøgt og skrevet om oplevelsen af at deltage i kurset Mindfulnessbaseret Stressreduktion (MBSR).

Jeanette er en del af teamet bag Kontemplation, hvor hun har medvirket på en række kurser og retreats. Hun er ved at tage MBSR-uddannelsen ved Dansk Center for Mindfulness, Aarhus Universitet.

Hun arbejder med at integrere nærvær, menneskelig kontakt og vores samspil med naturen. Hun har flere års træning i nærvær og yogapraksis og sidder årligt i retreat.

Jeanette modtager undervisning og praksisvejledning af Hanneli Ågotsdatter og Peter Høeg

MEDUNDERVISER:

Lasse
Lasse Dümke

er biolog fra Aarhus Universitet. Han har gennem en årrække været med som hjælper på Kontemplations kurser og retreats, sidst også som assisterende underviser.

Han har været optaget af meditation og nærværstræning siden teenageårene.

På vandreture i blandt andet Norge, Nepal og sidst på Azorerne har han eksperimenteret med at forene kærligheden til naturen, glæden ved bevægelse og meditativ praksis. Og han er optaget af både spændingen mellem naturvidenskab og bevidsthedstræning og de to områders mulighed for at befrugte hinanden.

PRAKTISK INFO

 

Tidspunkt:

Lørdag den 12. august fra 10 – 20.30.  

Undervisning og praksis slutter klokken 18, hvorefter dagens indtryk bearbejdes og vi laver mad over bål og spiser sammen.

Sted: 

Vrads Sande, 8654 Bryrup

Medbring:

Løst, praktisk tøj der passer til vejret.
En madpakke og rigeligt at drikke.
Noget at sidde på; En meditationspude eller lignende, og en yogamåtte eller et liggeunderlag.

 

Pris:
550,- kr.

Prisen inkluderer vegetarisk, økologisk aftensmad.

Skriv til os:

Har du spørgsmål til forløbet er du meget velkommen til at skrive til kontakt@kontemplation.dk.

TILMELDING

Du tilmelder dig kurset ved at udfylde nedenstående form eller ved at sende en mail til kontakt@kontemplation.dk.
Du vil derefter modtage en tilmeldingsmail med betalingsoplysninger og praktisk information om hvor vi mødes.

Din plads er reserveret, når vi har modtaget din indbetaling.

Der tages forbehold for enkelte ændringer.

VRADS SANDE VED BRYRUP

Vrads Sande er navnet på hedeområderne mellen Vrads og Hjøllund, præget af indlandsklitter dannet af sandflugten, der prægede store dele af Jylland fra 1500- til 1800-tallet. Vrads Sande ligger i Silkeborg Kommune.