Invitation ind mod stilhed

oester loekke

Invitation ind mod stilhed

Yogaretreat ved Vesterhavet

13. juli – 4. august 2019

med Hanneli Ågotsdatter, Jeanette Lykkegård og Celinah Malue Jakobsen

Retreatet er overtegnet

Der findes i livet en stilhed som ikke nødvendigvis betyder fravær af lyd. Som også kan forekomme midt i larmen, midt i samværet, i bevægelsen, i talestrømmen. Det er stilhed forstået som en indre ligevægt der udadtil kan vise sig som venlighed, klarhed og nærvær.

Kroppen er en hovedvej til denne stilhedskvalitet. Fordi kroppen er så håndgribelig, så umiddelbart tilgængelig en del af os selv. Derfor har lange, blide yogastræk en vigtig plads på dette retreat. Ligesom dans og andre former for bevægelse.

Bevidsthedsklarheden og hjertets naturlige venlighed er andre hovedveje. Derfor har grundlæggende meditationstræning og empatiøvelser i kontakt med andre også en daglig plads i retreatet.

Dagsrytmen er følgende: Hver morgen står Celinah Malue Jakobsen for den tidlige yoga hvorefter Hanneli underviser et langt formiddags- og eftermiddagsstræk med en pause imellem. Jeanette Lykkegård står for aftensamlingerne hvor hun guider meditationer og fortæller om andre kulturers tilgang til stilheden.

Yoga, meditation, empatisk træning og inspiration fra spirituelle traditioner kan tilsammen danne en livspraksis der drejer sig om at få alle sider af sig selv med ind i eksistensen på en måde så både lyset og mørket giver mening.

Dette retreat er åbent for nybegyndere såvel som for mere erfarne.
Under retreatet vil der være perioder med stilhed og indre fordybelse. Der vil endvidere være mulighed for individuelle samtaler med underviserne.

HOVEDUNDERVISER:
Hanneli_Agotsdatter_dejerhøj_bw
Hanneli Ågotsdatter

er cand.arch., psykoterapeut og meditationslærer.

Hun etablerede Kontemplation i 2010.

Hanneli er MBSR-underviser uddannet af Jon Kabat-Zinn, Saki Santorelli og Florence Meleo-Meyer på Center for Mindfulness, University of Massachusetts Medical School, USA.

Hanneli har de seneste år været medansvarlig for Foreningen Børns Livskundskabs Uddannelse i Relationskompetence for mennesker der arbejder professionelt med børn.

Hun lever i en vekselvirkning mellem et udadrettet arbejdsliv og tilbagetrækning i længere retreats.

Hun er en del af Vækstcenterets faste undervisergruppe, og hun modtager praksisvejledning af Jes Bertelsen.

MEDUNDERVISERE:
Jeanette Lykkegård_profilbio_bw
Jeanette Lykkegård

er antropolog. Hun har speciale i den shamanistiske befolkningsgruppe, tjuktjerne, som lever i det østlige Sibirien. Hun skriver for tiden ph.d. ved Århus Universitet om deres kultur, livsspørgsmål og forhold til døden, og hun har som antropolog fulgt Uddannelsen i Relationskompetence, et samarbejdsprojekt mellem Kontemplation, Foreningen Børns Livskundskab og Ikast Brande Kommune. Om dette forløb har hun skrevet en række tekster som kan læses på Kontemplations blog.

Hun modtager undervisning og praksisvejledning af Hanneli Ågotsdatter og Peter Høeg. Hun sidder årlig i retreat. Det seneste år har hun med på retreat haft sin datter Zoey som blev født i januar 2018.

Jeanette er kommunikationsansvarlig for Kontemplation på de sociale medier.

Celinah profil pia enghild

Celinah Malue Jakobsen

er psykomotorisk terapeut og yoga underviser. Hun finder det dybt meningsfuldt at arbejde med andres og sin egen indre udviklingsrejse. Særligt i forhold til hvordan kontakten med kroppen kan bruges i dette arbejde. Derudover har hun det bedst når hun er under åben himmel. Indendørs dyrker hun yoga og mindfulness og danser barfodsdans i selskab med andre passionerede dansere.

Celinah er kommunikationsansvarlig for Kontemplation på de sociale medier.

PRAKTISK INFO

STED
Øster Løkke
Hildebrand Instituttet
Løkkevej 40, Trans
7620 Lemvig

TIDSPUNKTER
Undervisningen begynder onsdag den 31. juli kl. 19, og Øster Løkkes døre er åbne fra kl. 17 så der er god tid til at finde sit værelse og få en bid aftensmad inden kurset begynder. Retreatet afsluttes søndag den 4. august kl. 15.

RETREATPRISER inkl. overnatning, mad og undervisning

  • Dobbeltværelse kr. 4.600
  • Enkeltværelse med bad på gangen kr. 5.700
  • Enkeltværelse med eget badeværelse kr. 6.600
  • Der findes nogle enkelte teltpladser på Øster Løkke, ligger man i telt, er prisen for retreatet kr. 3.800

PRAKTISK
Du bedes medbringe sengetøj, håndklæde, et varmt tæppe til meditationerne samt komfortabelt tøj, der egner sig til yoga og meditation.

Der kan også lejes sengetøj på Øster Løkke til 75 kr. pr. sæt og håndklæder til 25 kr. pr. sæt.

FULD FORPLEJNING
Økologisk og vegetarisk mad.
Vores køkkenchef, Mikkel Strandbygaard, får brug for en hjælpende hånd, alle deltagere har derfor et par køkkentjanser i løbet af retreatet.

Kontemplations køkkenchef:
Mikkel Landro1cropbw
Mikkel Strandbygaard

er arkitekt og møbeldesigner i Vildræv Design. Han er Kontemplations køkkenchef, grafiske designer og administrator.

Når du tilmelder dig dette retreat, er det ham du modtager svar fra, og det er ham der står for maden på Invitation ind mod stilhed.

TILMELDING

Du kan tilmelde dig ved at udfylde nedenstående form eller ved at sende en mail til post@kontemplation.dk. Din plads er reserveret, når vi har modtaget din indbetaling.

Der tages forbehold for enkelte ændringer.

KURSUSSTED

 

ØSTER LØKKE VED VESTERHAVET
Øster Løkke ligger direkte ud til havet, og naturen omkring den smukke gård er storslået. Når vejret tillader det, lægger vi en del af retreatets nærværstræning udendørs.