KURSUS_mal

KURSUS_mal

23. – 29. juni 2019

 

med Hanneli Ågotsdatter

På dette kursus vil vi fokusere på kroppen og hjertet som veje ind mod dobbeltrettet praksis. Det er en forudsætning for at deltage på dette kursus at man har modtaget undervisning fra Jes Bertelsen.

Gruppen er begrænset til maksimalt 12 deltagere, og undervisningen vil foregå i Træsalen.

Den fysiske forankring
Ved træning og bevidstgørelse af kroppen er det muligt at finde ind til en dybere centrering, fylde og ro som en basis for meditativ praksis. Vi kommer til at fordybe arbejdet med yin yoga og nærværsyoga som veje til at blødgøre fysiske spændingsmønstre og som metoder til at skabe et kropsrum hvori praksis kan fordybe sig. Disse yogaformer er for alle kroppe og enhver alder. Hver enkelt deltager bliver inviteret til at arbejde ud fra sine egne fysiske muligheder. Der bliver mulighed for individuel justering undervejs.

Hjertets nærvær
Hjertet har mange modifikationer som det skifter imellem i sit eget tempo. Med nænsomhed og respekt kommer vi til at undersøge hvordan vi mest præcist kan møde hjertet. Hvordan en indre praksis kan tage afsæt herfra, hvad enten hjertet er åbent eller lukket, sorg- eller smertefuldt, stille og lavmælt, eller måske glædesfyldt.

Stilhed og fordybelse
Det kræver mod at åbne sig indad. Mod at åbne sig mod andre. At tillade sig selv dybere kontakt med kroppen og med hjertefølelserne. At møde og turde se ind i de måder vi begrænser os selv på, også det kræver vedholdenhed. Gennem perioder af stilhed vil vi lede efter hjertemodet til at fordybe den meditative praksis, nærværet og kropsbevidstheden.

Kursets rytme er bygget op over individuelt indre arbejde og fordybelse i stilhed, og over undervisning og udveksling omkring den enkeltes praksis og proces.

UNDERVISER(E):

Hanneli_Agotsdatter_dejerhøj_bw

Hanneli Ågotsdatter

er cand.arch, psykoterapeut og meditationslærer. I 2010 etablerte hun Kontemplation.

Hanneli er MBSR-underviser uddannet af Jon Kabat-Zinn, Saki Santorelli og Florence Meleo-Meyer på Center for Mindfulness, University of Massachusetts Medical School, USA.

Hanneli har de seneste år været medansvarlig for Foreningen Børns Livskundskabs Uddannelse i Relationskompetence for mennesker der arbejder professionelt med børn.

Hun lever i en vekselvirkning mellem et udadrettet arbejdsliv og tilbagetrækning i længere retreats.

Hun er en del af Vækstcenterets faste undervisergruppe, og hun modtager praksisvejledning af Jes Bertelsen.

PRAKTISK INFO

Tidspunkt:


Undervisningen begynder onsdag den 31. juli kl. 19, og Østerløkkes døre er åbne fra kl. 17 så der er god tid til at finde sit værelse og få en bid aftensmad inden kurset begynder. Retreatet afsluttes søndag den 4. august kl. 15.

Retreatpris inkl. overnatning, mad og undervisning:

For overnatning i:
· Dobbeltværelse kr. 4.600,-
· Enkeltværelse med bad på gangen kr. 5.700,-
· Enkeltværelse med eget badeværelse kr. 6.600,-
· Telt: Der findes nogle enkelte teltpladser på Øster Løkke, ligger man i telt er prisen for retreatet 3.800,-

Fuld forplejning: 

Økologisk og vegetarisk mad.
Vores køkkenchef, Mikkel Strandbygaard, får brug for en hjælpende hånd, alle deltagere har derfor et par køkkentjanser i løbet af retreatet.

TILMELDING

Tilmelding foregår løbende, og antal deltagere er begrænset. Du kan tilmelde dig ved at udfylde nedenstående form.

Din plads er sikret, når vi har modtaget din indbetaling.

KURSUSSTED

Kurset afholdes på SOL 15 i Nørre Snede