ONLINE: 8 ugers forløb i mindfulness-baseret stressreduktion (MBSR)

Hanneli og Peter

Mindfulness-baseret stressreduktion (MBSR)

Otte ugers online forløb starter onsdag 6. januar 2021

med Hanneli Ågotsdatter og Peter Høeg

Medunderviser: Jeanette Lykkegård

Som en del af vores fortsatte udforskning af nettets muligheder for træning af nærvær og empati, og for at imødekomme coronasituationen, afholder Kontemplation dette Online MBSR-forløb.

Forløbet rummer: Undervisning i meditation, i afspænding, yoga, kropsskanning og dialoger, med underviserne og i små grupper mellem deltagerne. Stresshåndtering og -forståelse og veje til kropslig og følelsesmæssig fordybelse.

Undervisningen finder sted på Zoom, en elektronisk platform som er enkel og brugervenlig (og som de der ønsker det, vil få hjælp til).

 

Personlige samtaler ved forløbets begyndelse og afslutning:

I vores MBSR-forløb får deltagerne altid tilbudt en personlig samtale som ligger inden første session. Det er vores erfaring at holdet som helhed kan begynde et dybere og mere fortroligt sted når deltagere og undervisere på denne måde har haft en personlig kontakt.
Denne indledende samtale er, hvis man ønsker det, ikke online, men live. Deltagerne kan vælge at den afholdes enten i Århus eller Nørre Snede.

Som noget nyt tilbyder vi ved dette forløbs afslutning endnu en personlig samtale, som vil foregå online, for at ruste den enkelte deltager bedst muligt til at tage udbyttet fra træningen og undervisningen med sig ud i verden.

 

Flere detaljer om forløbet og træningsformen:

Helt konkret består kurset af meditation og nærværstræning – som for eksempel guidede meditationer, stående og gående – af styrkelse af kropsbevidstheden gennem kropsscanninger, nænsom yoga og fysiske afspændingsstrategier, øvelser omkring empati og venlighed, og også af enkle kreative tilgange til det der er MBSR-forløbets essens: Hvert enkelt menneskes mulighed for at nærme sig sin egen kerne, for fra dette sted at kunne gå imod de dybe relationer til andre der giver livet meningsfylde.

 

Undervisningsplan:

Den indledende individuelle samtale ligger som sagt inden første session.
Tidspunktet for samtalen aftales med hver enkelt deltager.
Gennem forløbet vil der, også for den enkelte, være opfølgning, støtte og vejledning efter behov.

Undervisningen består af otte ugentlige møder samt en fordybelsesdag, alle på Zoom. Hver undervisningsgang varer to en halv time, fordybelsesdagen er et forløb på ni timer.

Fordybelsesdagen udgøres af en hel dags onlineundervisning, opdelt således at der, efter formiddagens praksis og undervisning, for at skabe en 'skærmpause' for deltagerne midt på dagen er et stræk hvor man arbejder efter et på forhånd udsendt program med lydfiler. Inden man i dagens sidste del igen mødes i gruppen på Zoom.

Hjemmearbejdet: En vigtig del af undervisningen er deltagernes egenpraksis svarende til 40-45 minutters daglig mindfulness-træning. For at få fuldt udbytte af programmet er det centralt at man er motiveret til at gennemføre forløbet, og at man sætter tid af til at lave hjemmearbejdet.

Ved forløbets afslutning har de af deltagerne der ønsker det, som sagt mulighed for en afrundende individuel samtale med underviserne.

PRAKTISK INFO

Kursuspris:
Kr. 3.250,- / kr. 2.750,- for arbejdsløse, studerende og førtidspensionister.
Prisen inkluderer foruden undervisningen fordybelsesdag, individuelle samtaler, kursusmaterialer og guidede meditationer på lydfiler.

Beløbet kan indbetales i tre rater.

 

Praktisk om online møder:
Forløbet finder sted på Zoom, en online samtaleplatform med en høj grad af brugervenlighed.
Som deltager vil man et par dage inden hvert møde få sendt et link og et password til vores virtuelle møderum. Alt hvad man skal gøre, er på mødetidspunktet at klikke på linket.

Er man ny i forhold til online-undervisning, vil programkoordinator, Jeanette Lykkegård, være behjælpelig også med teknikken. Ønsker du denne støtte, kan du med fordel nævne det i kommentarfeltet i forbindelse med din tilmelding, så vender vi tilbage til dig.

For at kunne deltage får man brug for: en computer, en tablet eller en telefon med et webkamera, en stabil netforbindelse og en vis ro omkring sig.

 

Individuelle samtaler:
Individuelle samtaler kan foregå online.

For de af deltagerne der ønsker det, vil samtale kunne finde sted live på én følgende to adresser:

DFTI
Yrsavej 34, Aabyhøj
8230 Århus

Vækstcenteret
Rørbækvej 10
8766 Nørre Snede

 

Datoer og tidspunkter for vinterens online-MBSR-forløb:
1. session: onsdag 6. januar 2021
2. session: onsdag 13. januar 2021
3. session: onsdag 20. januar 2021
4. session: onsdag 27. januar 2021
5. session: onsdag 3. februar 2021
6. session: onsdag 10. februar 2021
7. session: onsdag 24. februar 2021
8. session: onsdag 3. marts 2021

Alle aftener fra 18:30 til 21:00.

Fordybelsesdagen
Fordybelsesdagen vil finde sted søndag 28. februar fra kl. 10 - 19.

Der tages forbehold for enkelte ændringer.

FORLØBETS UNDERVISERE:

Hanneli_Agotsdatter_dejerhøj_bw
Hanneli Ågotsdatter

er cand.arch., psykoterapeut og meditationslærer. I 2010 etablerede hun Kontemplation og har siden været platformens daglige leder.

Hun lever i en vekselvirkning mellem et udadrettet arbejdsliv og tilbagetrækning i længere retreats.

Hun er en del af Vækstcenterets faste undervisergruppe, og hun modtager praksisvejledning af Jes Bertelsen.

Peter Høeg

er mag.art., forfatter og underviser i meditation, empati og kreativitet. Han har en baggrund indenfor idræt og dans som han inddrager i sin undervisning. Han bor i tilknytning til Vækstcenteret i Nørre Snede, er en del af centerets undervisningsgruppe og er i træning hos Jes Bertelsen.

MEDUNDERVISER:

Jeanette Lykkegaard_bio
Jeanette Lykkegård

er antropolog med speciale i den shamanistiske befolkningsgruppe, tjuktjerne, som lever i det østlige Sibirien. Hun er en del af teamet bag Kontemplation, hvor hun har medvirket på en række kurser og retreats. Hun har fulgt Uddannelsen i Relationskompetence, Empati og Nærvær - et samarbejdsprojekt mellem Kontemplation, Foreningen Børns Livskundskab og Ikast Brande Kommune. Jeanette har skrevet en række artikler og indlæg på Kontemplations BLOG, om blandt andet nærvær, sanselighed, pædagogik og naturen.

TILMELDING

Tilmelding foregår løbende, og antal deltagere er begrænset. Du kan tilmelde dig ved at udfylde nedenstående form eller ved at sende en mail til kontakt@kontemplation.dk.

Din plads er reserveret når vi har modtaget din indbetaling.